georgiaskitchen

1

Bucataras
incepator

Focsani

Bucataras din 20.01.2014

RETETE29
PRIETENI84
Retete

Chec aperitiv Dukan

In Aperitive / Garnituri la 15 Mai 2014

Pentru început, am separat ouăle. Gălbenușurile le-am amestecat cu brânza, tărâțele și praful de copt, apoi am pus sarea, piperul și condimentele. Albușurile le-am bătut spumă apoi le-am adăugat peste gălbenușuri. Am tăiat roșia și pătrunjelul și le-am pus...

Ruladă umplută cu budincă de vanilie

In Prajituri la 12 Mai 2014

Am separat ouăle, gălbenușurile le-am amestecat cu îndulcitorul, esența apoi am adăugat iaurtul, sucul și la final tărâțele împreună cu praful de copt. În alt vas am bătut albușurile spumă cu praful de sare și cu o lingură le-am încorporat ușor peste...

Clătite de post

In Dulciuri la 7 Mai 2014

Pentru început am pus cana cu apa minerală într-un castron, apoi zahărul, sarea, uleiul și am amestecat până ce zahărul s-a topit. Pe urmă am pus făină până am obținut consistența pe ca mi-am dorit-o și la final esența de vanilie. Aluatul astfel obținut,...

Prăjitură cu cremă de biscuiți și rom

In Prajituri la 6 Mai 2014

Pentru început am făcut blatul, astfel: am separat ouăle, albușurile le-am bătut cu sarea până s-au întărit, apoi am adăugat zahărul și am continuat să le bat până ce acestea s-au transformat într-o bezea. După, am adăugat pe rând...

Plăcintă cu brânză și iaurt

In Dulciuri la 25 Apr 2014

Puneți ouăle într-un castron cu praful de sare și mixați până își dublează volumul, apoi adăgați zahărul. Când acesta s-a topit, puneți restul ingredientelor: brânza, iaurtul, coaja de portocală și esențele, mai mixați până acestea se...

Tiramisu reţetă originală

In Prajituri la 22 Apr 2014

Tiramisu reţetă originală Pentru început pregătiți cafeaua (cam 200ml) pentru pișcoturi, pe care o îndulciți și o aromatizați cu esență de rom și o lăsați deoparte la răcit. Frecați gălbenușurile cu zahărul pe bain-marie aproximativ 5 minute, până ce...

Pască cu brânză fără aluat

In Dulciuri la 18 Apr 2014

Pentru început puneți într-un castron cu apă caldă, esența de rom și stafidele pe care le lăsați la înmuiat pentru câteva minute. Separați albușurile de gălbenușuri. Albușurile le mixați cu zahărul până ce acesta se topește, apoi adăugați...

Drob din ficăței de pui și ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 16 Apr 2014

Spălați ficățeii, îi lăsați la scurs într-o strecurătoare (îi puteți ține în lapte pentru o oră dacă aveți timp, că eu nu am avut), îi tăiați mărunt și îi puneți la călit în cele 3 linguri de ulei și lingura cu unt. După 10 minute...

"Tăvălită" prin cocos

In Prajituri la 2 Apr 2014

Separăm albușurile de gălbenușuri, le batem cu zahărul până se transformă într-o bezea. Adăugăm gălbenușurile și uleiul și mixăm până se încorporează. Lăsăm deoparte mixerul și cu o lingură adăugăm făina amestecatà cu praful de copt peste...

Drob din ficăței de pui cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 20 Mar 2014

Spălați ficățeii, îi lăsați  la scurs într-o strecurătoare (îi puteți ține în lapte pentru o oră dacă aveți timp, că eu nu am avut), îi tăiați mărunt și îi puneți la călit în cele 3 linguri de ulei și lingura cu unt. După 10...

Rulouri din dovlecei umpluți cu brânză

In Aperitive / Garnituri la 15 Mar 2014

Tăiați dovleceii felii, îi stropiți cu ulei de măsline și îi presărați cu sare și piper. Îi lăsați deoparte pentru 10-15 minute pentru a-și mai lăsa din apă.  Separat amestecați brânza (eu fiind mereu la dietă am folosit o brânză slabă, dar...

Tort cu cremă de brânză și portocale

In Torturi la 10 Mar 2014

Începeți prin a pregăti blatul astfel: separați ouăle, bateți albușurile separat cu zahărul, apoi adăugați gălbenușurile pe rând mixând bine după fiecare. Făina și cacao le cerneți împreună și le puneți peste ouă amestecând cu o lingură de jos...

Mucenici de post

In Dulciuri la 9 Mar 2014

Puneți într-un bol un pumn cu făină și peste, adăgați drojdia pe care o amestecați înainte cu zahărul și 3-4 linguri de apă. Lăsați la crescut  pentru aproximativ 15 minute la loc cald ferit de curenți.  Restul de făină îl puneți într-un...

Cheesecake cu topping de fructe de pădure

In Prajituri la 7 Mar 2014

Mai întâi de toate sfărâmați biscuiții într-un robot de bucătărie, apoi adăugați untul topit și compoziția rezultată o puneți într-o formă de tort cu diametrul de 24 cm. Nivelați cu fundul unui pahar sau un zdrobitor de cartofi până obțineți un...

Terina de citrice decorată cu portocale și afine în miere

In Dulciuri la 13 Feb 2014

Mai întâi, dați pe rãzătoare portocala și lămâia verde, le stoarceți și sucul rezultat împreună cu coaja le puneți într-un castron peste care adăugați gelatina.  Într-o oală puneți smântâna ( a mea a avut 15% grăsime),...

Sardine fripte pe grill cu cartofi natur și sos de usturoi

In Peste la 7 Feb 2014

Mai întâi curățați sardinele de solzi, apoi în interior, și le spălați bine cu apă rece. Le puteți tăia capul, dar e mai bine să îl lăsați pentru a le întoarce mai ușor când le frigeți. Crestați sardinele cu un cuțit pe fiecare parte,...

Drob din ficăței de pui

In Pui la 6 Feb 2014

Să trecem la treabă!!! Mai întâi spălați ficățeii, îi curățați dacă e nevoie și îi puneți la fiert (eu îi las să dea într-un clocot apoi îi scurg și îi pun la fiert mai departe în apă curată). După aproximativ 15 minute...

Mușchi de porc umplut cu cârnați oltenești și legume la cuptor

In Porc la 1 Feb 2014

Mai întâi de toate puneți la fiert morcovul (fără cel de la garnitură) timp de 15 min.  Între timp pregătiți mușchiul. Tăiați în așa fel încât să obțineți trei dreptunghiuri de 1 cm grosime. Puneți condimentele într-un castron, le...

Tort diplomat cu iaurt

In Torturi la 30 Ian 2014

Mai întâi de toate pregătiți blatul. Separați albușurile de gălbenușuri, albușurile le mixați cu un praf de sare, apoi continuați adăugând treptat zahărul până ce acesta se topește complet și albușurile se întăresc și devin lucioase. Peste...

Icre de casă

In Aperitive / Garnituri la 29 Ian 2014

În primul rând punem într-o crăticioară cam 200 ml de apă și când aceasta dă în clocot, adăugăm grișul amestecând energic cu un tel până se îngroașă. Îl dăm deoparte să se răcească. Punem icrele într-un castron, și...

Amandină

In Prajituri la 28 Ian 2014

Începem prin a da drumul la cuptor la 180° (foc moderat). Separăm albușurile 2de gălbenușuri.  Gălbenușurile le frecăm cu uleiul până devin ca o maioneză. Albușurile le batem cu praful de sare, iar când devin ca o spumă adăugăm zahărul și le mai batem...

Vin fiert cu măr și scorțișoară

In Bauturi la 26 Ian 2014

Puneți vinul într-o oală și când începe să fiarbă adăugați zahărul, fructele și batonul de scorțișoară. Lăsați încă 3-4 min, apoi îl dați deoparte de pe foc și îl mai țineți acoperit încă 5 min. Așa nu se evaporă alcoolul...:)))...

Briose Dukan

In Dulciuri la 25 Ian 2014

Puneți într-un castron toate ingredientele uscate și le amestecați. În alt castron bateți bine oul cu sarea,  puneți ingredientele uscate și cele două linguri cu apă și omogenizați bine.  Încălziți cuptorul, puneți aluatul în forme de brioșe ( eu...

Pui crocant și aromat

In Pui la 25 Ian 2014

Spălați pieptul de pui, îl uscați cu un șervet de bucătărie îl tăiați în bucăți potrivite și îl puneți cu iaurtul într-un vas la marinat cel puțin 30 min.  Amestecați pesmetul cu condimentele și treceți carnea prin acesta apăsând...

Orez cu lapte

In Mancare copii la 24 Ian 2014

Spălați orezul și îl puneți la fiet în cele 200 ml de apă. Cân se umflă adăugați treptat laptele care a fost fiert separat. Lăsați să fiarbă totul la foc mic, amestecând din când. Când orezul începe să se înmoaie, adaugați...

Fasole cu cârnați de casă

In Mancaruri cu carne la 24 Ian 2014

Puneți fasolea în apă rece, cu o seară înainte de a o prepara. Dimineața o scurgeți de apa în care a stat și o puneți într-o oală  în care aveți apă fierbinte. Schimbați apa de trei ori pentru a elimina toxinele din fasole, de fiecare dată folosind...

Pancake's cu șuncă

In Aperitive / Garnituri la 22 Ian 2014

Se bat ouăle cu sare, apoi se adaugă piperul, oregano, brânza, șunca presată și cele două tipuri de tarâțe. Se lasă aluatul pentru 15 min la odihnit, iar între timp pregătim o tigaie cu strat antiaderent (așa suntem siguri că nu ni se lipesc pancakes-urile),  și...

Salată de sfeclă

In Salate la 20 Ian 2014

Sfecla se spală și se pune la fiert într-o oală cu apă. Ne dăm seama că e gata atunci când înfigem furculița în sfeclă și aceasta intră în ea. Se scoate din apa în care a fiert, se lasă să se răcească puțin, apoi se curăță (eu folosesc...

Sufleu de conopidă

In Mancaruri de legume la 20 Ian 2014

Mai intâi de toate, curățăm legumele:  conopida o desfacem în buchețele iar morcovii îi tăiem rondele și le punem la fiert într-o oală unde avem apă cu sare. Le lăsăm pe foc 15 min, iar între timp dăm drumul la cuptor la foc moderat. Batem ouăle cu...

Afisate 1 - 29 din 29 retete    

Postari recente

publicat la 15.05.2014

Chec aperitiv Dukan

publicat la 07.05.2014

Clătite de post

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Recunoaste, te pupi cand te vezi in oglinda! N-ai nevoie de afectiunea altcuiva, tu te iubesti singur. Uneori si de doua ori la rand.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]