Fasole cu cârnați de casă

de georgiaskitchen in Mancaruri cu carne, 24 Ian 2014 | 3946 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole
  • 5 cârnați de casă
  • 2 morcovi
  • o ceapă
  • o bucată de țelină
  • mărar
  • cimbru
  • o foaie dafin
  • piper boabe
  • sare
  • 2 linguri pastă de tomate
  • ulei
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole cu cârnați de casă:

Puneți fasolea în apă rece, cu o seară înainte de a o prepara. Dimineața o scurgeți de apa în care a stat și o puneți într-o oală  în care aveți apă fierbinte. Schimbați apa de trei ori pentru a elimina toxinele din fasole, de fiecare dată folosind apă caldă.

Când puneți fasolea în ultima apă, adăugați și cimbrul, foaia de dafin și piperul boabe și lăsați să fiarbă la foc mic.

Între timp curățați legumele, le spălați și le tăiați mărunt. Le puneți la călit într-o tigaie cu ulei și când acestea se înmoaie puneți pasta de tomate diluată cu puțină apă caldă.  Mai lăsați să fiarbă câteva minute. Prăjiți și cârnații.

Verificați fasolea, și dacă bobul se desface în două e momentul să puneți peste legume și cârnații. Mai lăsați să dea în câteva clocote, potriviți gustul de sare, puneți mărar din belșug și stingeți focul.

O lăsați puțin ca să se mai întrepătrundă aromele și gata. 

O serviți cu gogoșari sau castaveciori murați sau și mai bine cu murături.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole cu cârnați de casă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole cu ciolan afumat reteta traditionala romaneasca