Pască cu brânză fără aluat

de georgiaskitchen in Dulciuri, 18 Apr 2014 | 10095 vizualizari

 

Tot căutând rețete peste rețete despre cum să pregătesc tradiționala pască cu brânză pentru Paște, am găsit câteva variante fără aluat și m-am hotărât ca anul acesta la fel să o coc și eu...:)

Varianta aleasă de mine e o combinație între mai multe rețete, care până la final s-a dovedit a fi foarte bună...zic eu! :)

Înainte sa trec la rețetă, vreau să vă doresc tuturor un Paște fericit!!!

 

INGREDIENTE

  • 500 g brânză de vaci
  • 400 g smântână 20% grăsime
  • 200 g zahăr
  • 5 ouă
  • 5 linguri făină
  • 1 lingură griș
  • 150 g stafide
  • coaja de la o lămâie
  • o fiolă esență rom
  • 3 plicuri zahăr vanilat
  • un gălbenuș
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pască cu brânză fără aluat:

Pentru început puneți într-un castron cu apă caldă, esența de rom și stafidele pe care le lăsați la înmuiat pentru câteva minute. Separați albușurile de gălbenușuri. Albușurile le mixați cu zahărul până ce acesta se topește, apoi adăugați gălbenușurile și mai mixați până ce acestea se omogenizează. Puneți brânza, smântâna, stafidele scurse de apă, coaja de lămâie și zahărul vanilat peste ouă, amestecați bine, după care adăugați făina împreună cu grișul.

Compoziția obținută o turnați într-o formă de tort (a mea are 24cm dar merge și într-o formă mai mică, va ieși mai înaltă), în care ați pus hârtie de copt, o ungeți ușor cu gălbenuș și o coaceți la foc moderat timp de 50-60 minute. Când s-a scurs timpul de coacere scoateți pasca din cuptor, o lăsați să se răcească în formă apoi o transferați pe un platou.

O puteți pudra cu zahăr vanilat sau o puteți lăsa simplă, așa cum am făcut eu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pască cu brânză fără aluat" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cozonac pas cu pas (reteta video)