Tort cu cremă de brânză și portocale

de georgiaskitchen in Torturi, 10 Mar 2014 | 5900 vizualizari

 

Pentru că azi e luni și mie una mi se pare că e cea mai grea zi din săptămână, m-am gândit să îndulcesc situația cu un tort...:)))

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 ouă
  • 3 linguri făină
  • 3 linguri cacao
  • 6 linguri zahăr
  • Crema:
  • 350 g cremă de brânză 10% grăsime
  • 350 g iaurt grecesc
  • 6 linguri zahăr pudră
  • 5 g gelatină
  • 2 portocale
  • esență de rom
  • Pentru însiropat
  • cafea
  • Pentru decor:
  • 200 ml frișcă
  • căpșuni
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu cremă de brânză și portocale:

Începeți prin a pregăti blatul astfel: separați ouăle, bateți albușurile separat cu zahărul, apoi adăugați gălbenușurile pe rând mixând bine după fiecare. Făina și cacao le cerneți împreună și le puneți peste ouă amestecând cu o lingură de jos în sus. 

Turnați compoziția într-o formă de tort (24 cm) și o dați în cuptorul preîncălzit la foc mediu pentru 30-35 de minute.

După ce s-a copt îl scoateți din formă și îl lăsați la răcit.

Acum e timpul sa faceți crema. Puneți gelatina la înmuiat într-un pahar cu trei linguri de apă. Sincer eu am folosit-o pentru că nu știam dacă îmi va ieși crema fără ea.  Într-un vas adăugați brânza cu zahărul pudră și mixați până acesta se topește. Cu o lingură adăugați și iaurtul și amestecați ușor până la omogenizare. Gelatina o dizolvați la bain-marie, o lăsați un minut să se răcorească apoi o turnați peste cremă, și cum bine v-ați dat seama...:) iar amestecați. Portocalele le curățați, le tăiați și le puneți peste crema de brânză, împreună cu esența.

Blatul răcit îl tăiați în două. Însiropați partea de jos cu cafea îndulcită în care adăugați puțin rom sau esență de rom și îl puneți în forma de tort. Turnați crema și puneți deasupra cealaltă jumătate de blat la fel de însiropată ca și prima...:)

Îl puneți în frigider pentru 3-4 ore sau peste noapte, îl scoateți din formă și il îmbrăcați într-o păturică de frișcă. Îl ornați cu căpșuni cum am facut eu, sau după bunul plac.

 

S-aveți poftă și tot ce v-ați propus să realizați săptămâna asta să vi se îndeplinească!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cremă de brânză și portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort in forma floare din suc de portocale