Pentru astăzi am pregătit niște sardine, absolut delicioase și m-am gândit să le împart cu voi, dragilor!
Mai întâi curățați sardinele de solzi, apoi în interior, și le spălați bine cu apă rece. Le puteți tăia capul, dar e mai bine să îl lăsați pentru a le întoarce mai ușor când le frigeți. Crestați sardinele cu un cuțit pe fiecare parte, presărați cu sare și oregano și le lăsați deoparte pentru 30 minute
Curățați cartofii, îi spălați, îi tăiați cuburi și îi puneți la fiert într-o oală cu apă și sare.
După ce au trecut cele 30 minute, pregătiți o tigaie grill , o lăsați să se încingă bine pe foc și apoi începeți să frigeți sardinele.
Când sunt gata, serviți sardinele cu cartofii natur cu ulei de măsline, zeamă de lămâie și rozmarin și bineînțeles cu sosul de usturoi, pe care l-am făcut în felul următor: am curățat usturoiul, l-am dat pe răzătoare, apoi l-am frecat cu sare și ulei de măsline, am adăugat iaurtul și la final am pus rozmarin și oregano.
Poftă bună vă doresc!!!
1
Atunci când cumpãrați pește acesta trebuie să fie ferm la atingere şi, foarte important, ochii cu pupile de un negru strălucitor şi corneea curată. Branhiile sunt de asemenea importante: dacă peştele este proaspăt, acestea ar trebui să fie de un roşu intens (evitaţi peştele cu branhii care dau spre maroniu).