"Tăvălită" prin cocos

de georgiaskitchen in Prajituri, 2 Apr 2014 | 7547 vizualizari

 

Pentru că azi plouă și nu e vreme de plimbări lungi pe afară, m-am gândit să nu stau degeaba prin casă ci să pregătesc ceva dulce.
Rețeta pe care o propun astăzi este una ieftină, foarte gustoasă, pufoasă și spornică...vă ajunge și pentru mâine dacă nu vă așezați în fața platoului și o mâncați pe toată, cum se întâmplă de obicei pe la noi...:)))

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 4 ouă
  • 200 g zahăr
  • 200 g făină
  • 4 linguri ulei
  • 1/2 plic praf de copt
  • Glazură:
  • 200 g margarină
  • 3 linguri cacao
  • 200 g zahăr
  • 100 ml lapte
  • o fiolă esență rom
  • 200 g cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Tăvălită" prin cocos:

Separăm albușurile de gălbenușuri, le batem cu zahărul până se transformă într-o bezea. Adăugăm gălbenușurile și uleiul și mixăm până se încorporează.

Lăsăm deoparte mixerul și cu o lingură adăugăm făina amestecatà cu praful de copt peste compozitia de ouă, amestecând ușor de jos în sus.

Aluatul obținut îl punem într-o tavă (20×35) și dăm la cuptor la foc mediu, aproximativ 20 minute sau  până trece testul cu scobitoarea (luați o scobitoare, o înfigeți în mijlocul blatului și dacă iese curată atunci e copt). Tava mea e mai mică (20×30) și blatul mi-a ieșit mai inalt.

Scoatem blatul din cuptor îl lăsăm să se răcească, apoi îl tăiem în cuburi.

Glazura o pregătim astfel: punem toate ingredientele într-o crăticioară, mai puțin cocosul și o lăsăm să dea în câteva clocote. O lăsăm puțin să se râcească, apoi cu o furculiță luăm câte un cub de blat îl trecem prin glazură și prin cocos

La final, savurăm "tăvălita" noastră  alături de o ceașcă cu cafeluță sau un pahar cu lapte.

S-aveți poftă!

Daca ti-a placut reteta noastra ""Tăvălită" prin cocos" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Un altfel de chec cu ciocolata