Prăjitură cu cremă de biscuiți și rom

de georgiaskitchen in Prajituri, 6 Mai 2014 | 11351 vizualizari

 

Pentru că familiei îi este mereu poftă de dulciuri și pentru că încerc să testez cât mai multe rețete din această categorie, am ales de această dată o rețetă de pe "timeaioo.blogspot.ro" și bine am făcut, căci prăjitura pe care o sa o găsiți descrisă mai jos este pur și simplu delicioasă.

Are tot ce îi trebuie: blat, cremă, glazură. Este perfectă pentru atunci când aveți musafiri sau când vreți ceva bun de savurat lângă o ceșcuță cu cafeluță...:)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 ouă
  • 8 linguri zahăr
  • 8 linguri făină
  • 8 linguri apă
  • un plic praf de copt
  • un vârf cuțit cu sare
  • Cremă:
  • 400 g biscuiți
  • 250 g unt
  • o cană cu zahăr
  • o cană cu apă
  • o cană cu nucă măcinată
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri gem de caise sau oricare gem doar acrișor să fie
  • o sticluță esență cu rom
  • Glazură:
  • 160 g zahăr pudră
  • 3 linguri și jumătate cu apă fierbinte
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • Decor:
  • bombonici colorate
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu cremă de biscuiți și rom:

Pentru început am făcut blatul, astfel: am separat ouăle, albușurile le-am bătut cu sarea până s-au întărit, apoi am adăugat zahărul și am continuat să le bat până ce acestea s-au transformat într-o bezea.

După, am adăugat pe rând gălbenușurile și apa și am mixat până s-au omogenizat, iar la final am pus făina cu praful de copt și am amestecat ușor cu o lingură de jos în sus pentru a obține un aluat aerat.

Compoziția obținută am pus-o într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și am dat la cuptor la foc moderat timp de 25 de minute. Verificați făcând testul cu scobitoarea, introducând-o în blat. Dacă iese curată înseamnă ca blatul e copt.

Tava trebuie să aibă 25/35 cm, a mea e mai micuță și blatul a ieșit mai înăltuț.

Când blatul s-a copt, l-am scos din cuptor și cât timp acesta s-a răcit am pregătit crema.

Am zdrobit biscuiții în robotul de bucătărie, i-am pus într-un castron, am adăugat gemul, cacaoa și nuca. Separat am dizolvat zahărul în apa călduță și l-am pus peste restul ingredientelor. Untul l-am bătut spumă, apoi l-am adăugat lingură cu lingură peste amestecul de biscuiți și am mixat până s-a încorporat complet, iar la final am pus sticluța cu esența de rom. Crema astfel obținută am pus-o peste blatul răcit, și am dat la frigider timp de o oră ca să se întărească.

După ce crema s-a întărit, am întins glazura peste acestea, pe care am pregătit-o în felul următor: într-un castron am pus zahărul pudră, cacaoa, uleiul, apoi apa fierbinte și am amestecat până ce acestea s-au omogenizat.

La final am ornat cu bombonici și am dat din nou la rece până ce glazura s-a întărit

Foarte bună! Să o încercați și voi!

Mulțumesc Timeei pentru rețetă!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu cremă de biscuiți și rom" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

_Alina_ 1

07.05.2014, 10:53

claudiaO 1

07.05.2014, 11:07

deliciu, nu alta

pity19 1

07.05.2014, 16:09

Am sa o fac si eu cu siguranta! Bravo!

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cocos si ciocolata