Dragilor, astăzi vă propun o rețetă de week-end. E un fel de mancare potrivit pentru a-l servi cu familia sau pentru musafiri.
Mai întâi de toate puneți la fiert morcovul (fără cel de la garnitură) timp de 15 min.
Între timp pregătiți mușchiul. Tăiați în așa fel încât să obțineți trei dreptunghiuri de 1 cm grosime.
Puneți condimentele într-un castron, le amestecați bine și treceți bucățile de mușchi prin acestea. Acum e momentul să treceți la umplerea lor.
Morcovul fiert și gogoșarii îi tăiați fâșii și îi distribuiți pe întreaga suprafață a mușchiuleților...:))) La fiecare capete a celor trei bucăți puneți câte o bucată de cârnat și începeți să rulați strâns. Legați cu ață, dar dacă nu vă descurcați nu e nicio problemă, puteți prinde cu scobitori.
Le lăsați puțin deoparte până tăiați și legumele pentru garnitură...eu am tăiat țelina bastonașe și morcovul rondele și le-am condimentat.
Dați drumul la cuptor, la foc moderat. Pregătiți o tavă sau un vas de yena, puneți uleiul, legumele, usturoiul întreg și mușchiul, adăugați și puțină apă și îl băgați în cuptor. Îl lăsați in jur de 60-80 min. În timpul coacerii întoarceți din când în când mușchiul și dacă e nevoie mai adăugați apă puțin câte puțin.
Vinul îl puneți cam cu 10 min înainte să fie gata. Scoateți din cuptor, desfaceți ața sau scoateți scobitorile, îl tăiați după cum vă place și îl serviți cu legumele alături de care a stat în cuptor.