gaby_duceag

8

Bucataras
Minunat

Brosteni, Suceava

Bucataras din 14.10.2009

RETETE620
PRIETENI326
Retete

Salata calda cu maioneza

In Salate la 3 Oct 2013

Pune cartofii, curatati,spalati si taiati in 4 la fiert in apa cu sare Intre timp taie cabanosul bucatele mici si rumeneste-le usor in ulei incins. Scurge de ulei si lasa la racit. Ouale fierte taie-le in patru. Prepara o maioneza rapida, cu blenderul, dintr-un ou, 200 ml ulei, o...

Paine umpluta

In Piine la 3 Oct 2013

Aluat. Intr-un bol curat si uscat punem faina cernuta, oul, untul la temperatura camerei, sarea, zaharul si sarea. Adaugam apa calduta, putin cate putin, omogenizand usor amestecul. Ne oprim cand obtinem un aluat ferm, elastic. Adaugam putin cate putin uleiul, framantand. Il terminam de...

Oua panirat

In Aperitive / Garnituri la 3 Oct 2013

Punem ouale la fiert. Le lasam minim 10 minute, le scoatem in apa rece apoi le curatam. Taiem ouale in doua pe lungime si scoate intr-un bol galbenusurile. Strecuram tonul, il amestecam cu galbenusurile , putin unt, patrunjel tocat, zeama de lamaie dupa gust, sare si piper. Umplem...

Pizza Calzone

In Pizza la 25 Sep 2013

Pune intr-un bol ambele tipuri de faina, drojdia faramata, zaharul, sarea, si 20 ml ulei de masline. Adauga treptat apa caldutza (250-300ml) amestecand usor, omogenizand, dar opreste-te cand ai obtinut un aluat cu o consistentza ferma, elastica, usor de modelat. Framanta 5 minute apoi acopera...

Ciorba taraneasca cu os de porc si legume

In Ciorbe la 23 Sep 2013

Pune oasele de porc la fiert in 3-4 l apa cu putina sare. Lasa la foc mic sa fiarba aproximativ o ora , spumeaza mereu. Intre timp curata si toaca legumele, ceapa, ardeiul, gogosarul – cubulete, telina pe razatoarea cu ochiuri mari, morcovul felioare subtiri (dupa ce-l tai in doua pe...

Cornuri din aluat dospit cu branza de vaca

In Dulciuri la 13 Sep 2013

Aluat. Intr-un bol pune faina cernuta, zaharul, oul, coaja de lamaie, sarea, drojdia faramata, smantana, uleiul si branza de vaca. Incalzeste usor laptele (nu-l lasa sa devina fierbinte!) si incepe sa adaugi putin cate putin omogenizand amestecul. Cantitatea de lapte nu este fixa, aceasta...

Tort cu ciocolata

In Torturi la 7 Sep 2013

Mod de preparare tort cu ciocolata. Blat. Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile adaugand treptat zaharul, mixand pana la diluarea completa. Galbenusurile freaca-le cu apa si uleiul. Preincalzeste cuptorul. Adauga-le peste albusuri, apoi pune si faina cernuta...

Placinta dobrogeana

In Dulciuri la 8 Aug 2013

Amesteca branza de vaci cu 50 ml smantana , zaharul, coaja rasa de lamaie si esenta de rom. Omogenizeaza. Imparte amestecul (ochiometric)  in 3 parti egale. Unge un vas termorezistent cu unt.Restul de unt topeste-l si lasa-l sa se raceasca. Ia cate o foaie , unge-o cu o pensula cu unt...

Tort cu mascarpone si frisca

In Torturi la 25 Iul 2013

Cum ati reusit sa ramaneti impreuna 50 ani?   Nu intamplator am ales intrebarea si raspunsul pentru aceasta postare, ci le-am ales pentru ca acesta a fost motivul pregatirii acestui tort. Aniversarea a 50 ani de casatorie a parintilor unui drag prieten, un cuplu model, care a stiut...

Pandispan cu afine

In Prajituri la 8 Iul 2013

Pune afinele intr-un bol si pune peste ele faina. Amesteca usor si lasa-le deoparte pana pregatesti compozitia de pandispan. Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile adaugand treptat zaharul. Nu te opri din mixat decat atunci cand zaharul e diluat COMPLET! are o textura...

Cartofi Dauphinoise cu piept de pui şi hribi

In Mancaruri cu carne la 2 Iul 2013

Se curata si spala cartofii si morcovii. Se taie felii si se pun la fiert in apa cu sare timp de 10 minute. Se scurg si se lasa la racit. Se caleste ceapa curata si taiata julien in  uleiul de masline. Se adauga pieptul de pui taiat fasii si hribii taiati bucatele mici (sau ciupercile...

Desert prajitura “O noapte la Venetia”

In Prajituri la 23 Iun 2013

Blat cocos:  Mixeaza spuma albusurile cu un praf de sare. Adauga treptat zaharul si mixeaza pana ce e complet topit. Te opresti doar cand nu mai simti cristale de zahar in compozitie. Adauga faina si nuca de cocos si omogenizeaza amestecand usor, de jos in sus. Pregateste o tava de 25x28...

Tort cu frisca si ciocolata - reteta numarul 400

In Torturi la 21 Iun 2013

Incepe prepararea tortului pregatind crema de ciocolata. Adu frisca lichida la temperatura de fierbere, opreste focul si pune ciocolataa rupta bucati. Amesteca pana se topeste complet. Raceste si da vasul la rece pentru cateva ore. (sau o ora la congelator) Blat Separa albusurile de...

Musaca cu afumaturi si branza de capra cu verdeturi

In Mancaruri cu carne la 14 Iun 2013

Incepeti prepararea punand cartofii, curatati si spalati, la fiert. Intre timp curatati ceapa, o spalati si-o taiati juliene. O puneti la calit in uleiul incins, o lasati 2 minute apoi adaugati carnatul afumat taiat felii si rasolul taiat cubulete. Caliti 5 minute amestecand cand si cand pana...

Cartofi cu smantana si marar

In Aperitive / Garnituri la 14 Iun 2013

De data asta am folosit cartofi noi, iese grozav de bun preparatul. Am spalat si curatat cartofii. I-am taiat in 4 si i-am pus la fiert in apa cu sare. Cand au fost fierti bine de tot am scurs toata apa, am adaugat smantana, untul, mararul proaspat tocat, si am pus cratita inapoi pe foc....

Painici Laugenbrot

In Piine la 14 Iun 2013

Reteta e extrem de simpla. Intr-un vas mic amesteca drojdia cu putina apa calda, zaharul si 2-3 linguri faina.Omogenizeaza. Pune intr-un bol mai marisor faina, fa o gropita in mijloc si toarna amestecul cu drojdia. Lasa 10 minute la loc cald (drojdia va creste) ,adauga sarea si uleiul apoi...

Tarta marmorata cu cirese si frisca

In Prajituri la 13 Iun 2013

Scoate samburii cireselor dupa ce le-ai spalat. Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu sarea apoi adauga treptat zaharul. Nu te opri din mixat pana cand zaharul nu e COMPLET topit, sa nu mai simti deloc cristale nediluate. Adauga apoi galbenusurile, zaharul vanilat,...

Cupola de inghetata cu fructe si bezea

In Dulciuri la 9 Iun 2013

Blat Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare adaugand treptat si zaharul.Mixeaza pana obtii un amestec ferm, care la atingere formeaza tepi. Freaca untul spuma adaugand galbenusurile pe rand. Pune galbenusurile peste albusuri, adauga faina cernuta si...

Prajitura cu branza de vaci

In Prajituri la 4 Iun 2013

Intr-un bol pune faina cernuta impreuna cu praful de copt si margarina, lasata la temperatura camerei cu ceva timp inainte, si le freaca pana se omogenizeaza si obtii o pasta consistenta. Adauga ouale, sarea , coaja rasa de lamaie, si framanta aluatul cu mana. Nu a fost cazul sa mai adaug...

Aperitive cu legume si branzeturi Delaco

In Aperitive / Garnituri la 1 Iun 2013

In ordinea de pe (tricouri ) platou: -Betisoare cu felii de castravete, bucati de branza de capra Delaco si jumatate de rosie Cherry. -Felii de miez de lapte, un cub de salam italian si ardel rosu. Decor-putin patrunjel -Bilute din branza de capra modelate usor in mana si date prin...

Tort cu mousse de caramel, afine si ciocolata

In Torturi la 20 Mai 2013

Blat. Mixeaza spuma albusurile cu un varf cutit sare. Caramelizeaza zaharul pana capata culoarea chihlimbarului si adauga-l fierbinte peste albusuri, in fir foarte subtire, mixand continuu. Adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt si nesquik-ul. Omogenizeaza amestecand de jos in...

Cotlet de porc cu ciuperci si orez

In Porc la 17 Mai 2013

Portioneaza cotletul in felii putin mai groase decat grosimea unui deget apoi feliile in bucatele mai mici (nu cuburi, ca mai scad la fiert/prajit). Incinge ulei de masline intr-un vas cu fund dublu si pune bucatile de carne. Rumeneste-le usor pe toate partile apoi stinge cu vinul rosu....

Cartofi gratinati cu carnacior afumat

In Mancaruri cu carne la 16 Mai 2013

Spala bine cartofii si pune-i la fiert in apa rece. Carnaciorul feliat prajeste-l putin pe ambele parti. Rade cascavalul pe razatoarea cu ochiuri mari. Cand au fiert cartofii curata-i de coaja si feliaza-i. Pregateste un vas termorezistent si unge-l cu unt. Presara pesmet apoi pune jumatate...

Prajitura cu ciocolata, frisca si nuci

In Prajituri la 15 Mai 2013

Blat Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu sarea apoi adauga treptat zaharul si mixeaza pana e complet diluat si ai o compozitie ferma, lucioasa, care formeaza tepi la atingere. Adauga galbenusurile , faina amestecata cu praful de copt, uleiul si omogenizeaza...

Prajitura Snickers

In Dulciuri la 10 Mai 2013

Blat Mixeaza albusurile spuma impreuna cu praful de sare. Adauga treptat zaharul si mixeaza pana la diluare. Trebuie sa obtii o compozitie ferma, lucioasa. Adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt, nuca macinata, si omogenizeaza amestecand usor de jos in sus. Tapeteaza o tava...

Prajitura Tiramisu, reţeta delicioasa a celebrului desert italian

In Dulciuri la 9 Mai 2013

Cum se prepara Prajitura Tiramisu, reţeta delicioasa a celebrului desert italian Prepara o cafea tare si buna – poti prepara mai multa ca oricum o bei ) Las-o sa se raceasca. Separa albusurile de galbenusuri. Freaca galbenusurile cu zaharul pana ce acesta din urma e diluat si ai...

Tarta cu patru feluri de branza

In Aperitive / Garnituri la 6 Mai 2013

Aluat Intr-un bol puneti faina de grau, faina de porumb, untul rece taiat cubulete si sarea si framantati rapid cu mana un aluat uscat, sfaramicios. Adaugati apoi apa rece, doar atat cat este nevoie pentru a abtine un aluat nelipicios, elastic, care sa poata fi usor intins cu sucitorul dar...

Ficatei de pui cu ciuperci si cascaval

In Ficat la 2 Mai 2013

Mod de preparare ficatei de pui cu ciuperci si cascaval. Curata ceapa si tai-o julien. Topeste intr-o tigaie unt cat o nuca si adauga ceapa. Caleste-o pana se inmoaie si pune si ficateii, plus putin busuioc. Lasa sa se rumeneasca usor si adauga vinul si lasa sa fiarba la foc mic, ...

Indiene

In Prajituri la 29 Apr 2013

Pregatim intai cojile Batem spuma albusurile cu putina sare. Adaugam faina cernuta, galbenusurile, coaja de lamaie rasa si omogenizam usor, usor. Cu ajutorul unui posh spritam in tava tapetata cu hartie de copt cerculete cu diametrul de 5 cm. Mie mi-au iesit 25 bucati , una am mancat-o...

Omleta la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 29 Apr 2013

Pui putin unt la topit intr-o tigaie si cand s-a incalzit adaugi carnatul taiat cubulete si ceapa taiata rondele. Calesti 2-3 minute. Adaugi leusteanul si opresti focul. Separi albusurile de galbenusuri. Mixezi spuma albusurile cu sare. Adaugi galbenusurile, amestecul din tigaie, potrivesti...

Afisate 211 - 240 din 620 retete    
 
Camara Bucatarasilor

In cont 29

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]