Prajitura Tiramisu, reţeta delicioasa a celebrului desert italian

de gaby_duceag in Dulciuri, 9 Mai 2013 | 110108 vizualizari

 

Tiramisu reţetă originală
Dupa ce au trecut sarbatorile pascale am remarcat mirata rau (pentru ca eu nuuuu am mancat nimic, dulciuri chiar deloc {emoticon_la_care_creste_nasul}, c-am pus cateva kilograme-n plus (puteam si-n minus..dar n-am vrut… :) ) ) si-am hotarat ca nu mai fac dulciuri. Ash! Motive de facut dulciuri nu gasesc io? … Acu’ motivul era c-aveam o cutie de mascarpone in frigider si…cum sa-o las io sa expire ? :D Si uite asa am pus rapid de-un tiramisu din care deja ammancatjumatatesingura – asa-i ca nu ati inteles ce am scris acum? :) )) Ce atata vorbarie? Tiramisu e bun si sa faceti si voi sa mancati si sa va ingrasati. Am zis !

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Prajitura Tiramisu, reţeta delicioasa a celebrului desert italian
  • 1 cutie mascarpone -250 gr
  • 200 gr piscoturi 
  • 100 gr zahar
  • 2 oua
  • 100 ml cafea preparata
  • cacao – mie-mi place cat de multa!
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tiramisu, reţeta delicioasa a celebrului desert italian:

Cum se prepara Prajitura Tiramisu, reţeta delicioasa a celebrului desert italian

Prepara o cafea tare si buna – poti prepara mai multa ca oricum o bei )

Las-o sa se raceasca.

Separa albusurile de galbenusuri. Freaca galbenusurile cu zaharul pana ce acesta din urma e diluat si ai obtinut o crema ferma, lucioasa.

Albusurile le bati cu telul, cu-n varf de cutit de sare, pana ce obtii o spuma ce se tine de tel.

In galbenusurile frecate adaugi mascarpone si mixezi 2 minute. Poti sa furi cu degetul din crema obtinuta, ca e asa de bunutza!

In albusurile spuma adaugi treptat amestecul cu mascarpone si omogenizezi amestecand usor de jos in sus. Dai crema la rece.

Pregatesti fie un platou, fie o tava, cum ti-e mai comod,  si incepi a trece piscot cu piscot prin cafeaua rece, pe ambele parti (eu am turnat cafea intr-o farfurie) si le asezi ordonat pe platou/tava.

Eu am impartit din start piscoturile in doua, am folosit cate 12 la fiecare strat.

Dupa ce ai terminat primul strat de piscoturi intinde jumatate din cantitatea de crema si niveleaza frumos, uniform. Asaza si al doilea rand de piscoturi, intinde restul de crema, niveleaza si pudreaza din abundenta cu cacao.

Si gata! Lasa prajitura tiramisu la rece cateva ore apoi portioneaza.

Incearca si reteta de Tiramisu la pahar, un desert delicios sau varianta de Tiramisu cu fistic.

Iti recomandam si reteta de Rulada Tiramisu.

TIPS-URI

1

 Inainte de portionare, poti baga tiramisu putin la congelator, se taie tare bine.

2

Eu am avut oua de la mama soacra si nici nu am retineri in ce priveste folosirea de oua crude in preparate, dar daca voi aveti….frecati galbenusurile pe baie de abur cu zaharul, adaugand si doua linguri de lapte, iar albusurile la fel, le mixati la bain marie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tiramisu, reţeta delicioasa a celebrului desert italian" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Crema de mascarpone cu capsuni