Blat cocos: Mixeaza spuma albusurile cu un praf de sare. Adauga treptat zaharul si mixeaza pana ce e complet topit. Te opresti doar cand nu mai simti cristale de zahar in compozitie. Adauga faina si nuca de cocos si omogenizeaza amestecand usor, de jos in sus.
Pregateste o tava de 25x28 cm, tapeteaz-o cu ulei si faina sau cu hartie pentru copt si intinde uniform compozitia. Preincalzeste cuptorul la 180 de grade.
Blatul de cacao: Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza albusurile pana devin spuma, adauga treptat zaharul si mixeaza pana este topit.
Adauga galbenusurile si faina cernuta impreuna cu cacaua si praful de copt si amesteca usor de jos in sus. Distribuie cu lingura, uniform, compozitia peste cea de cocos ai niveleaza usor.
Da tava in cuptorul preincalzit si coace la foc mediu pentru 15-20 minute. Fa testul cu scobitoarea.
Lasa la racit si desprinde-i hartia de copt doar cand blatul e complet rece.
Crema: Mixeaza galbenusurile cu zaharul, apoi adauga laptele si pune bolul pe baie de aburi pana ce crema se ingroasa. Adauga zaharul vanilat. Lasa sa se raceasca. Mixeaza usor untul, apoi adauga crema de galbenusuri complet rece si omogenizeaza amestecand usor. Intinde uniform crema peste blatul rece si niveleaza. Da tava la rece.
Glazura: Pune intr-o craticioara ingredientele, pe foc mic, pana obtii o compozitie omogena. Raceste si intinde uniform glazura obtinuta peste crema. N-o pune calduta, risti sa strici stratul de crema.
Lasa prajitura la rece cateva ore. Portioneaz-o cu-n cutit zimtat, subtire.
E grozav de buna!