O reteta mai mult decat simpla, cu 4 ingrediente, rapida si buna. O fac deseori la cina cand nu am prea mult chef de gatit sau ca garnitura la fripturi, snitele, chiftele. Nu as fi postat-o dar gasesc mereu pe net aceasta reteta cu adaos de faina/amidon, si nu inteleg de ce, atata timp cat cartoful este atat de bogat in amidon..
De data asta am folosit cartofi noi, iese grozav de bun preparatul.
Am spalat si curatat cartofii. I-am taiat in 4 si i-am pus la fiert in apa cu sare.
Cand au fost fierti bine de tot am scurs toata apa, am adaugat smantana, untul, mararul proaspat tocat, si am pus cratita inapoi pe foc.
Cu o lingura am amestecat usor, circular, doar atat cat sa se ferme o parte dintre cartofi, fara a-i pasa complet sau a-i face piure sau pasta ci doar pentru a ingrosa sosul format.
Simplu, gata! :))
Oprional poti adauga branzeturi fine. Eu am adaugat branza de capra.