Tort cu frisca si ciocolata - reteta numarul 400

de gaby_duceag in Torturi, 21 Iun 2013 | 32599 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri amidon
  • o lingurita praf de copt
  • 30 ml ulei
  • 30 ml apa
  • Crema de ciocolata
  • 250 ml frisca lichida
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • Sirop de zahar ars
  • 4 linguri zahar
  • 100 ml apa
  • o lingurita esenta de rom
  • Frisca
  • 400 ml frisca lichida indulcita
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 2 linguri zahar
  • un plic zahar vanilat.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu frisca si ciocolata - reteta numarul 400:

Incepe prepararea tortului pregatind crema de ciocolata.

Adu frisca lichida la temperatura de fierbere, opreste focul si pune ciocolataa rupta bucati. Amesteca pana se topeste complet. Raceste si da vasul la rece pentru cateva ore. (sau o ora la congelator)

Blat

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza albusurile spuma impreuna cu sarea si adauga treptat zaharul mixand pana la diluare. Adauga faina cernuta impreuna cu amidonul si praful de copt, galbenusurile amestecate cu apa si uleiul si omogenizeaza amestecand usor de jos in sus.

Toarna compozitia intr-o forma rotunda, cu diametrul de 20 cm, tapetata cu ulei si faina,  , niveleaza si baga vasul in cuptorul preincalzit. Coace la foc mic timp de 35 minute (fa testul cu scobitoarea)

Lasa sa se raceasca bine apoi taie blatul in trei pe orizontala.

Frisca.

Pune toate ingredientele intr-un bol si mixeaza 2 minute la cea mai mica treapta apoi mareste viteza si mixeaza pana obtii consistenta dorita.

Scoate vasul cu crema de ciocolata de la rece si mixeaza amestecul pana abtii o crema fina, legata, consistenta.

Sirop.

Caramelizeaza zaharul, stinge cu apa rece apoi pune pe foc si lasa pana se dilueaza si da doua clocote. Adauga esenta si lasa sa se raceasca.

Asamblare.

Aseaza primul blat, insiropeaza usor apoi intinde jumatate din crema de ciocolata. Aseaza al doilea blat, insiropeaza si intinde uniform o treime din frisca.

Insiropeaza, imbraca partea superioara a tortului cu frisca apoi cu ajutorul unui pos in care alternezi cele doua creme (o lingura crema de ciocolata, una de frisca) orneaza tortul.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu frisca si ciocolata - reteta numarul 400" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolată în 3 culori