Pentru mine dulce inseamna frisca, creme, ciocolata. Nu ma incanta fursecurile, prajiturile cu foi sau cele “uscate”. Alea le mananc…de foame.
Snickers este o prajitura pe care-o fac pentru prima oara dar pe care cu siguranta o voi repeta de muuulte ori. Caramel cu nuca, multa ciocolata si blat cu nuca, o combinatie ce-mi satisface cu doar doua bucatele pofta de dulce.
Blat
Glazura 1
Crema
Glazura 2
Blat
Mixeaza albusurile spuma impreuna cu praful de sare.
Adauga treptat zaharul si mixeaza pana la diluare. Trebuie sa obtii o compozitie ferma, lucioasa.
Adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt, nuca macinata, si omogenizeaza amestecand usor de jos in sus.
Tapeteaza o tava cu hartie pentru copt (tava de 22/28 cm) intinde compozitia si niveleaza usor.
Introdu tava in cuptorul preincalzit si coace blatul la foc mediu timp de aprox 25 minute. Trebuie sa fie usor rumenit.
Desprinde hartia de copt cand blatul s-a racit.
Glazura 1.
Topeste pe baie de abur ciocolata alba impreuna cu uleiul si intinde amestecul peste blatul rece.
Da tava la frigider si prepara crema.
Prajeste usor nuca si toac-o grosier. Las-o sa se raceasca.
Intr-un vas cu fund dublu caramelizeaza 200 gr zahar pana capata culoarea chihlimbarului.
Galbenusurile mixeaza-le cu restul de zahar.
Peste caramelul fierbinte adauga untul , amesteca si lasa la foc mic pana se dilueaza caramelul apoi ia vasul de pe foc adauga si galbenusurile si omogenizeaza. Vei obtine o crema pufoasa pe care-o vei pune din nou la foc si o vei fierbe aproximativ 5 minute amestecand mereu. Trebuie sa obtii un amestec cu consistenta asemanatoare cu a unei smantani groase, ca o budinca.
Adaugi nuca tocata si mai fierbi un minut.
Racesti punand vasul intr-un altul mai mare in care ai pus apa rece.
Cand e doar usor calduta o intinzi usor peste glazura de ciocolata alba. Incepe dintr-un colt pentru a nu desprinde glazura.
Da tava din nou la frigider sau la congelator pentru 10 minute.
Prepara glazura2 topind pe baie de abur ciocolata cu lapte impreuna cu uleiul si intinde-o peste crema caramel.
Da prajitura din nou la rece.