Paine umpluta

de gaby_duceag in Piine, 3 Oct 2013 | 12601 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 450 gr faina
  • 50 gr unt
  • 30 ml ulei de masline
  • 20 gr drojdie proaspata
  • o lingura zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • apa calda (aprox 200ml)
  • un ou
  • Umplutura
  • 150 gr kaizer afumat
  • 200 gr ciuperci fierte si feliate
  • 100 gr cascaval afumat
  • 150 cascaval
  • sare, piper
  • Sos
  • cateva linguri rosii pasate
  • putin busuioc
  • pudra de usturoi
  • sare
  • o lingurita ulei de masline.
  • Pentru uns
  • un ou
  • sare
  • pudra de usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine umpluta:

Aluat.

Intr-un bol curat si uscat punem faina cernuta, oul, untul la temperatura camerei, sarea, zaharul si sarea.

Adaugam apa calduta, putin cate putin, omogenizand usor amestecul. Ne oprim cand obtinem un aluat ferm, elastic. Adaugam putin cate putin uleiul, framantand. Il terminam de incorporat si mai framantam 10 minute.

E un aluat minunat! O sa prepar si o paine simpla cu acest aluat :)

Acoperim bolul si-l lasam la loc cald timp de o ora.

Taiem kaizerul cubulete, ciupercile feliate le mai tocam putin, ambele feluri de cascaval le dam pe razatoare. Le amestecam toate intr-un bol si potrivim gustul de sare si piper.

Amestecam rosiile pasate cu uleiul, putin busuioc, sare si pudra de usturoi.

Impartim aluatul in doua. Din care fiecare bucata modelam o bila pe care o intindem apoi cu sucitorul.

Trebuie sa obtinem doua foi egale ca diametru cu tava in care vom coace painea.

Ungem tava cu unt si asezam una dintre foi.Intindem sosul apoi punem umplutura in mijloc si pe marginea foii, ca o bordura (vezi foto).

Eu am facut cam multa umplutura. Am pus-o intr-un bol si-am lasat-o la rece pentru a prepara o pizza.

Asezam a doua foaie. Cu ajutorul unui bol sau a unei farfurioare adanci separam mijlocul umplut de restul painii, lipind usor cu mana foaia de deasupra de cea de baza doar in jurul mijlocului.

Lipim bine si capetele foilor una de alta.

Cu ajutorul unui cutit bine ascutit taiem aluatul umplut ,in raze, incepand de la cercul din mijloc pana la marginea foilor.

Fiecare raza o rulam usor.

Batem oul ramas, cu furculita, punem putina sare si pudra de usturoi.

Ungem toata suprafata painii.

Mai lasam 5 minute la loc cald, timp in care preincalzim cuptorul.

Coacem painea la foc mediu pana se rumeneste frumos.

Noi am servit-o cu iaurt de casa :)

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine umpluta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Painici umplute cu branza feta ,ardei gras si marar-by Rux