Paine umpluta

de gaby_duceag in Piine, 3 Oct 2013 | 13758 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 450 gr faina
  • 50 gr unt
  • 30 ml ulei de masline
  • 20 gr drojdie proaspata
  • o lingura zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • apa calda (aprox 200ml)
  • un ou
  • Umplutura
  • 150 gr kaizer afumat
  • 200 gr ciuperci fierte si feliate
  • 100 gr cascaval afumat
  • 150 cascaval
  • sare, piper
  • Sos
  • cateva linguri rosii pasate
  • putin busuioc
  • pudra de usturoi
  • sare
  • o lingurita ulei de masline.
  • Pentru uns
  • un ou
  • sare
  • pudra de usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine umpluta:

Aluat.

Intr-un bol curat si uscat punem faina cernuta, oul, untul la temperatura camerei, sarea, zaharul si sarea.

Adaugam apa calduta, putin cate putin, omogenizand usor amestecul. Ne oprim cand obtinem un aluat ferm, elastic. Adaugam putin cate putin uleiul, framantand. Il terminam de incorporat si mai framantam 10 minute.

E un aluat minunat! O sa prepar si o paine simpla cu acest aluat :)

Acoperim bolul si-l lasam la loc cald timp de o ora.

Taiem kaizerul cubulete, ciupercile feliate le mai tocam putin, ambele feluri de cascaval le dam pe razatoare. Le amestecam toate intr-un bol si potrivim gustul de sare si piper.

Amestecam rosiile pasate cu uleiul, putin busuioc, sare si pudra de usturoi.

Impartim aluatul in doua. Din care fiecare bucata modelam o bila pe care o intindem apoi cu sucitorul.

Trebuie sa obtinem doua foi egale ca diametru cu tava in care vom coace painea.

Ungem tava cu unt si asezam una dintre foi.Intindem sosul apoi punem umplutura in mijloc si pe marginea foii, ca o bordura (vezi foto).

Eu am facut cam multa umplutura. Am pus-o intr-un bol si-am lasat-o la rece pentru a prepara o pizza.

Asezam a doua foaie. Cu ajutorul unui bol sau a unei farfurioare adanci separam mijlocul umplut de restul painii, lipind usor cu mana foaia de deasupra de cea de baza doar in jurul mijlocului.

Lipim bine si capetele foilor una de alta.

Cu ajutorul unui cutit bine ascutit taiem aluatul umplut ,in raze, incepand de la cercul din mijloc pana la marginea foilor.

Fiecare raza o rulam usor.

Batem oul ramas, cu furculita, punem putina sare si pudra de usturoi.

Ungem toata suprafata painii.

Mai lasam 5 minute la loc cald, timp in care preincalzim cuptorul.

Coacem painea la foc mediu pana se rumeneste frumos.

Noi am servit-o cu iaurt de casa :)

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine umpluta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]