elucubratiiculinare

5

Bucataras
senzational

Bucureşti

Bucataras din 06.02.2012

RETETE485
PRIETENI184
Retete

Prăjitură cu dovleac

In Prajituri la 18 Oct 2013

Dovleacul ras se amestecă cu 3 linguri de zahăr și se pune la foc mic. Se amestecă ușor cu o lingură din când în când pentru 15-20 minute până obținem un piure. Se lasă la răcit. Cernem într-un castron făina cu sarea, scorțișoara, nucșoara și praful de...

Copane de curcan cu bere

In Curcan la 13 Oct 2013

Spălăm bine copanele. Le condimentăm cu sare, piper și rozmarin. Dacă folosiți rozmarin proaspăt este bine să dublați cantitatea- cel uscat fiind mult mai puternic la gust.  Le aranjăm într-o tavă de lut, ceramică sau yena. Le stropim cu zeama de la o lămâie și...

Friptură de vită condimentată

In Vita la 13 Oct 2013

Pentru o fripură la grătar alegem un antricot de vită - dacă este de mânzat este și mai bine. Nu găsim antricot, ne putem mulțumi și cu un cotlet, dar să fie un pic împănat cu ceva grăsime. Într-un mojar adăugăm piperul, coriandrul, fulgii de ardei, cimbru și...

Piept de pui grecesc

In Pui la 10 Oct 2013

Roșiile se taie cuburi - în cazul în care folosiți roșii cherry acestea se taie în două. Amestecăm într-un castron roșiile cu măslinele tăiate pe jumătate, cu frunzele de busuioc și brânza feta zdrobită ușor.  Stopim cu 1-2 linguri de ulei de...

Ficăței de pui la tigaie fără ulei

In Ficat la 10 Oct 2013

Ficățeii de pui spălați bine în mai multe ape, se lasă la scurs. Se toarnă laptele într-un castron și introducem ficățeii în castronul cu lapte. Se dau la rece pentru minim o oră. Se scot din lapte pe un platou. Se condimentează cu piper. Se încinge o tigaie...

Varză la grătar cu piept de pui

In Pui la 10 Oct 2013

Încingem gratarul, plita sau grillul. Condimentăm pieptul de pui cu sare și piper. Se pune pe grătarul încins câte 3 minute pe fiecare parte. Se scoate și se păstrează la cald. Cât timp pieptul de pui este pe grătar, ne ocupăm de varză. Eliminăm frunzele...

Roșii în suc propriu

In Conserve la 10 Oct 2013

Alegem roșii nu foarte mari să încapă în borcane -cele mai bune sunt cele de tip prunișoară. Roșiile se spală bine - în mai multe ape. Punem apă la fiert. Când începe să clocotească, adăugăm pe rând roșii și le lăsăm câte 1-2 minute. Se...

Clafoutis cu prune

In Prajituri la 19 Sep 2013

Spălăm prunele, le lăsăm la scurs, apoi le desfacem în două și înlăturăm sâmburele. Prunele am uitat să le cântăresc, dar din poze văd că sunt vreo 10-12 bucăți ;) Încingem cuptorul la 180 grade C. Ungem cu unt o tavă de yena sau de ceramică....

Bruschete cu roșii uscate și busuioc

In Aperitive / Garnituri la 17 Sep 2013

Bagheta se taie în felii - pe diagonală să obținem feliile un pic mai mari. Se prăjesc rapid în prăjitorul de pâine sau pe un grill la aragaz. Imediat ce sunt gata, se freacă cu usturoi. Curățăm usturoiul și fiecare cățel trebuie tăiat în două. Usturoiul se...

Păstrăv cu arome mediteraneene

In Pastrav la 12 Sep 2013

Încingem cuptorul la 200 grade C. Păstrăvii eviscerați se spală bine și se lasă un pic la scurs ori se zvântă cu un prosop de hârtie. Într-un castron amestecăm roșiile uscate cu măslinele negre, cățeii de usturoi feliați și frunzele de busuioc. Aranjăm...

Supă cremă de somon

In Supe la 31 Aug 2013

Curățăm legumele, le spălăm, le tăiem cubulețe și le punem la fiert în 2 litri de apă. Se lasă la fiert aprox. 15 min de când începe apa să clocotească. Strecurăm legumele, apa o păstrăm. Legumele le pasăm cu blenderul. În apa în care au fiert...

Salata de vinete cu ardei copti

In Mancaruri de post la 13 Aug 2013

Vinetele cele mai potrivite sunt cele lungi și subțirele, pentru că acest soi nu au multe semințe. Așa se spune, până la proba contrarie, pentru că ale mele au avut ceva semințe ;) Au fost ani când am găsit în piață numai vinete groase, dolofane și fără semințe,...

Spaghete cu ciuperci și roșii cherry - rețetă de post

In Mancaruri de post la 9 Aug 2013

Se pune apă într-o cratiță cu capac. Adăugăm un praf de sare.  Aducem apa de fierbere, punem spaghetele în apă și fierbem conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Între timp ne ocupăm de roșii. Le spălăm și le punem într-o altă crăticioară cu apă...

File de pește cu roșii și ceapă verde

In Peste la 9 Aug 2013

Încingem cuptorul la 180 grade C. Fileurile de pește se condimentează cu sare și piper negru. Se aranjează peștele într-o tavă - de preferat de yena unsă cu ulei (aprox. 1 lingură). Ceapa verde se curăță, se spală și se taie mărunt. Roșiile de spală și se taie felii -...

Vită Wellington

In Vita la 4 Aug 2013

Carnea de vită se curăță de eventualele pielițe și grăsime, apoi se condimentează cu sare și piper. Se încinge 50 g unt într-o tigaie și se rumenește bine bucata de carne pe toate părțile pentru aproximativ 5 minute. Când este gata se scoate pe un platou....

Fursecuri cu nucă

In Dulciuri la 4 Aug 2013

Într-un castron cernem făina, scorțișoara, sarea și bicarbonatul. În alt castron amestecăm untul cu zahărul și oul. Atât oul cât și untul trebuie să fie la temperatura camerei. Se amestecă bine până devine o pastă omogenă. Adăugăm nucile măcinate și...

Mancare de conopida si legume reteta delicioasa de post

In Mancaruri de post la 4 Aug 2013

Cum se prepara Mancare de conopida si legume reteta delicioasa de post Conopida o vom desface în bucățele potrivite și se pune la fiert în apă rece cu puțină sare. Se fierbe ~ 7 minute de când începe apa să clocotească. Când este gata se scoate și...

Salată verde cu ton

In Salate la 25 Iul 2013

Salata verde se spală frunză cu frunză și se lasă la scurs în cazul în care nu aveți la îndemână un recipient de uscare rapidă a salatei. Ouă fierte tari se taie în sferturi. Ceapa se curăță, se spală și se taie rondele. Roșiile și castraveții se...

Prăjitură cu caise

In Prajituri la 24 Iul 2013

Caisele se spală, se taie pe jumătate, se înlătură sâmburele și se taie cu un cuțitaș partea de lângă codiță. Se pun într-un castron și se presară zahărul vanilat peste ele. Într-un castron cernem făina cu praful de copt și sarea. Separăm albușurile...

Pui cu sos curry

In Pui la 21 Iul 2013

Pieptul de pui se spală bine, se zvântă cu un prosop de hârtie și se taie cubuețe cu dimensiuni aproximativ la fel. Se încinge untul într-o tigaie și se prăjesc un pic bucățile de pui. Adăugăm usturoiul pisat mărunt și amestecăm bine. Adăugăm supa de pui,...

Chifteluțe dietetice de vită la cuptor

In Vita la 12 Iul 2013

Carnea de vită se dă prin mașina de tocat. Se amestecă cu pătrunjelul, mărarul și ceapa verde tocată mărunt. Adăugăm sare, piper, cele două ouă bătute și usturoiul pisat. Amestecăm bine până la omogenizare. Formăm chifteluțe și le așezăm într-o tavă tapetată cu...

Salată de pui cu rucola, iaurt și usturoi

In Salate la 7 Iul 2013

Pieptul de pui se condimentează cu sare și piper. Se pune pe grătarul/grilul încins câte 3 minute pe fiecare parte. Se scoate și se taie fâșii. Pe un platou se așează rucola, se stropește cu ulei de măsline și zeama de la 1/2 lămâie. Peste rucola aranjăm...

Kolokythokeftedes - Chifteluțe de zucchini și feta

In Aperitive / Garnituri la 25 Iun 2013

Dovleceii se curăță de coajă și se dau pe răzătoare. Se presară puțină sare și se amestecă bine. Se lasă aprox. 5 minute, după care se storc bine de zeamă. Se amestecă cu usturoiul pisat, ceapa verde tocată mărunt, verdeața tocată, feta și cele 2 ouă bătute. Dacă avem la...

Prăjitură Tiramisu

In Prajituri la 25 Iun 2013

Încingem cuptorul la 180 grade C. Tapetăm o tavă cu hârtie pergament și o ungem cu puțin ulei. Amestecăm gălbenușurile cu zahărul și mierea - de preferat pe baie de aburi. Batem albușurile spumă. Adăugăm făina cernută cu praful de copt peste gălbenușuri...

File de cod cu usturoi

In Peste la 12 Iun 2013

Încingem cuptorul la 190 grade C. Fileurile de cod se aranjează într-o tavă tapetată cu hârtie pergament și unsă cu puțin ulei de măsline. Fileurile de cod nu se decongelează înainte, doar se trec un pic prin apă rece înainte de a fi puse în tavă....

Andive la grătar cu sos de iaurt

In Aperitive / Garnituri la 8 Iun 2013

Andivele se curăță de primele foi. Se taie pe lungime în două și se stropesc imediat cu zeama de la o jumătate de lămâie. Se pun pe grătarul încins și se lasă câte 3-4 minute pe fiecare parte. Între timp pregătim sosul. Amestecăm usturoiul curățat...

Pulpe de pui cu legume

In Pui la 29 Mai 2013

Spălăm pulpele de pui și le condimentăm cu sare și piper (de preferat proaspăt măcinat). Într-o tavă aranjăm pulpele și legumele (proaspete sau congelate) Condimentăm cu ierburile de provence. Stropim cu ulei și vin alb. Amestecăm pasta de tomate cu 100 ml apă și stropim...

Bors de loboda, reteta simpla si autentica de la bunica

In Ciorbe la 28 Mai 2013

Cum se prepara Bors de loboda, reteta simpla si autentica de la bunica: Se curăță loboda de codițe și se spală bine în mai multe ape. Curățăm ceapa uscată și cea verde, apoi se toacă mărunt. Se pune ceapa într-o oală, se adaugă 1,5 litri apă și se pune la fiert....

Macrou condimentat

In Peste la 28 Mai 2013

Peștele se curăță și se spală bine în mai multe ape. Capul și coada se înlătură după preferințe- de multe ori arată mai bine în farfurie întreg ;) După ce zvântăm peștele cu un prosop de hărtie, se crestează ușor pe ambele părți cu un cuțit...

Cozonac cu cocă opărită

In Dulciuri la 28 Mai 2013

Într-un vas mai mare cernem făina cu sarea. Laptele se pune la fiert cu zahărul și se amestecă până se topește tot zahărul. Într-un castron mai mic amestecăm drojdia cu o lingură zahăr, o lingură de făină și 50 ml lapte călduț (se ia din cei 500 ml pus la fiert)....

Afisate 211 - 240 din 485 retete    

Postari recente

publicat la 22.03.2020

Salata de andive

publicat la 13.05.2019

Supa minestrone

publicat la 14.03.2019

Ratatouille

Horosmopul tau de astazi:

Rac

Mai bine burtos de la bere decât cocoșat de la muncă!Nu?

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]