Roșii în suc propriu

de elucubratiiculinare in Conserve, 10 Oct 2013 | 6677 vizualizari

 

Am devenit dependentă de aceste roșii în bulion sau suc de roșii.
Pentru că toată ziulica gătesc cu așa ceva, anul acesta m-am hotărât să fac și eu aceste conserve minunate - fără conservanți și fără alte E-uri.
Poate multe din cele cumpărate din comerț nu au E-uri, dar ce e făcut de tine în casă e sfânt.

 

INGREDIENTE

  • roșii
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Roșii în suc propriu:

Alegem roșii nu foarte mari să încapă în borcane -cele mai bune sunt cele de tip prunișoară. Roșiile se spală bine - în mai multe ape. Punem apă la fiert. Când începe să clocotească, adăugăm pe rând roșii și le lăsăm câte 1-2 minute. Se scot într-un castron și se lasă la răcit, apoi se decojesc. În borcane curate - pregătite din timp, punem câte 5-7 roșii - depinde de mărime. Separat facem suc de roșii folosind mașina specială ce elimă coaja și semințele. Acest suc se pune la fiert pentru 20-30 minute. Când se mai răcește un pic sucul de roșii se toarnă în borcane peste roșiile curățate.  Punem capace la borcane și se fierb în bain-marie.

Se pun în cămară și se folosesc cu încredere peste iarnă ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Roșii în suc propriu" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (6)

Rocsi 1

10.10.2013, 11:02

Sunt foarte bune iarna la diferite sosuri, preparate

deyutzky 1

10.10.2013, 11:15

imi plac

mirela0911 1

10.10.2013, 12:45

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cherry la borcan