Clafoutis este un desert francez cu cireșe negre aranjate într-un vas cu unt și acoperite cu un aluat nu foarte gros asemănător cu cel de clătite.
Se pudrează cu zahăr și se servește călduț.
Multă lume îl preferă rece și acum m-am prins și eu de ce ;)
Cireșele negre fiind un pic mai greu de găsit, imediat s-au găsit și alte fructe să le înlocuiască.
Printre fructe s-ar număra merele, afinele, murele, cireșele roșii și nu în cele din urmă prunele.
Pentru că sunt de sezon, prunele au avut întâietate pentru prepararea acestui desert.
Spălăm prunele, le lăsăm la scurs, apoi le desfacem în două și înlăturăm sâmburele. Prunele am uitat să le cântăresc, dar din poze văd că sunt vreo 10-12 bucăți ;) Încingem cuptorul la 180 grade C. Ungem cu unt o tavă de yena sau de ceramică. Într-un castron cernem făina și adăugăm pe rînd zahărul, sarea, laptele, smântâna și cele 3 ouă. Amestecăm cu un mixer 2-3 minute până la omogenizarea compoziției. Turnăm o cană de compoziție în tavă și dăm la cuptor pentru 5 minute. Scoatem tava pe un fund de lemn și aranjăm prunele una lângă alta. Turnăm restul compoziției peste prune să dăm la cuptor pentru 30-40 minute. Se lasă la răcit. Servim presărând zahăr pudră. Poftă bună!