Bruschete cu roșii uscate și busuioc

de elucubratiiculinare in Aperitive / Garnituri, 17 Sep 2013 | 3094 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 baghetă
  • 1 borcan roșii uscate în ulei
  • 1 căpățănă de usturoi
  • frunze de busuioc proaspete
  • unt
  • sare
  • capere
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bruschete cu roșii uscate și busuioc:

Bagheta se taie în felii - pe diagonală să obținem feliile un pic mai mari. Se prăjesc rapid în prăjitorul de pâine sau pe un grill la aragaz. Imediat ce sunt gata, se freacă cu usturoi. Curățăm usturoiul și fiecare cățel trebuie tăiat în două. Usturoiul se taie pentru a freca mai bine feliile de pâine - o să vedeți cum practic se topește. Pentru fiecare felie de pâine este nevoie de un cățel de usturoi - dacă este foarte mare putem să folosim doar jumătate. Apoi ungem feliile cu unt - eu m-am învârtit cam mult pe lângă ele și pâinica mea s-a răcit iar untul nu s-a mai topit :( Untul topindu-se, aceste bruschete sunt mult mai gustoase. Chiar dacă nu le serviți imediat și se răcesc ele tot bune sunt, dar untul este bine să se topescă ;) Continuăm cu roșiile - le scoatem din ulei și le lăsăm un pic la scurs. Dacă sunt mai mari ele se pot tăia în două.
Aranjăm roșiile peste feliile de pâine prăjită, ornăm cu frunze proaspete de busuioc, felii de usturoi și capere.
Servim imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bruschete cu roșii uscate și busuioc" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Bruschete cu oua de prepelita si sunca ( jamon iberico)