Pentru că este sezonul caiselor, această prăjitură nu lipsește în nici un an de pe masă - ca să nu mai spun că sunt ani când se face chiar de mai multe ori :)
O prăjiturică plină de savoare, foarte ușor de făcut, dar sunt sigură că și voi știți asta.
Nu-mi rămâne decât să vă explic și varianta mea.
Caisele se spală, se taie pe jumătate, se înlătură sâmburele și se taie cu un cuțitaș partea de lângă codiță. Se pun într-un castron și se presară zahărul vanilat peste ele. Într-un castron cernem făina cu praful de copt și sarea. Separăm albușurile de gălbenușuri. Batem gălbenușurile cu zahărul bine. Adăugăm uleiul și laptele. Amestecăm bine - cu un mixer de preferat. Adăugăm făina cernută și amestecăm până la omogenizare. Batem bine albușurile. Încorporăm albușurile în compoziție, amestecînd ușor cu o lingură. Compoziția se pune într-o tavă unsă cu unt sau tapetată cu hîrtie pergament. Caisele le aranjăm în compoziție una lângă alta. Se dă la cuptor- preîncălzit la 180 grade C pentru 40-45 minute. Se lasă să se răcească în tavă. După ce s-a răcit se poate presăra zahăr pudră. Poftă bună!