Reteta adaptata dupa Tiramisu reţeta originală
Încingem cuptorul la 180 grade C. Tapetăm o tavă cu hârtie pergament și o ungem cu puțin ulei.
Amestecăm gălbenușurile cu zahărul și mierea - de preferat pe baie de aburi. Batem albușurile spumă. Adăugăm făina cernută cu praful de copt peste gălbenușuri amestecând bine. La sfârșit adăugăm albușurile spumă și amestecăm ușor cu o lingură până la omogenizarea compoziției. Se toarnă compoziția în tava tapetată cu hârtie și se dă la cuptor pentru 20-25 minute. Când este gata, se scoate și se lasă să se răcească în tavă.
După ce s-a răcit se răstoarnă și se îndepărtează hârtia de copt. Se taie marginile, apoi se taie în două pe orizontală.
Pentru umplutură amestecăm mascarpone cu frișca, Amaretto și mierea. Amestecăm cafeaua cu 50 ml Amaretto, apoi se împarte în două părți egale.
Punem blatul pe o tavă, se însiropează cu jumătate din cantitatea de cafea, întindem jumătate de cremă. Acoperim cu celălalt blat pe care-l însiropăm cu cafea și întindem restul de cremă.
Se dă la rece - de preferat peste noapte. În momentul servirii se pudrează cu cacao.