publicat la 09.10.2016
publicat la 02.10.2016
publicat la 02.06.2014
Primeşti în dar o păpuşică de cauciuc care-ţi seamănă leit. Pînă la prânz o vei contempla cu admiraţie. Până la 4 PM vei învăţa să-i răspunzi la comenzi. Până spre seară va trece şi doctorul la contravizită.
Bucataras.ro
[email protected]
Baba au rhum
Intr-un vas punem drojdia uscata cu 2 linguri de apa calduta, amestecam pana se topeste, apoi adaugam o lingura de faina, amestecam si lasam deoparte. In bolul de la mixer, punem ouale, laptele, restul de faina si untul topit, putin zahar, putina sare si drojdia si amestecam pana se omogenizeaza...
Tort Fudge
Ptr blat: Amestecam ouale cu cele doua tipuri de zahar, adaugam smantana, ciocolata topita, untul, vanilia, praful de copt si faina. Turnam compozitia intr-o tava cu diametrul 20 cm si coacem la cuptorul preincalzit la 175C ptr cca 45 min (dar cred ca puteti lasa o ora, e bine sa incercati cu...
Chec cu fructe uscate
Punem intr-un vas separat faina, sarea si bicarbonatul, apoi batem margarina cu zaharul pana devine omogen si fluid, urmand sa adaugam ouale cate unul pe rand alternand cu cate o lingura din faina (ca sa prevenim cocoloase). Micsoram viteza la mixer si apoi punem restul de faina alternand cu...
Chec cu glazura de ciocolata
Ptr chec, punem toate ingredientele intr-un vas si amestecam usor cu o lingura, apoi amestecam cca 5 minute la viteza mare cu mixerul pana devine o compozitie spumoasa si se mareste in volum. Ungem cu unt si presaram putina faina intr-o forma cu diametrul 24cm si coacem la cuptorul preincalzit...
Tort "Old fashion"
In bolul de la mixer, punem ouale, zaharul si batem la viteza mare pana devine o compozitie "spumoasa". Amestecam faina cu cacao si indicat este sa trecem printr-o sita intai de a adauga la compozitie ptr a deveni mai pufos blatul! Adaugam apoi la compozitia de oua amestecand usor cu o...
Galaktoboureko 2
Punem laptele la incalzit dar fara sa fiarba! Taiem bucata de vanilie, o taiem pe lung pe mijloc si cu ajutorul varfului de cutit, adunam miezul si punem in lapte, odata cu incalzirea laptelui, aceste samburi se vor topi. Intr-un vas punem grisul, zaharul si ouale, amestecam bine si cand laptele...
Chec cu halva de post
Intr-un bol punem uleiul, sucul de portocale si zaharul, amestecam apoi adaugam faina, praful de copt, migdalele si coaja rasa, amestecam bine pana se omogenizeaza si apoi adaugam si halvaua taiata cubulete mici (in contact cu caldura, halvaua se va topi, dar va pastra si mici bucatele asa ca vom...
Tort buturuga
Preparam blatul ca in reteta aceasta Intre timp, preparam crema , si anume, incepem cu topirea ciocolatei in bainmarie, la foc mic, adaugam laptele, siropul si galbenusurile si amestecam repede pana devine omogen. Taiem ciresele in jumatate si le punem usor in compozitia de frisca....
Pandispan pentru tort buturuga
Amestecam impreuna cacao cu faina si praful de copt si lasam deoparte. Punem ouale cu zaharul intr-un bol si mixam cu mixerul la viteza mare cca 15 min pana cand compozitia devine densa si are culoare pala. Turnam cate putin peste compozitie, faina amestecata cu cacao si amestecam incet cu o...
Tort cu crema ricotta
Punem intr-un bol biscuitii macinati, adaugam migdalele, untul si amestecam bine, apoi punem compozitia intr-o tava cu diametrul 24cm si indreptam bine cu o lingura, sa fie uniform. Punem la cuptorul preincalzit la 180C ptr cca 10 min, si cand e gata, lasam sa se raceasca. Topiti...
Tort cu ciocolata si crema
Punem faina, cacao si pudra impreuna intr-un vas si lasam deoparte. Separam albusurile de galbenusuri si batem cu mixerul la o viteza mare, albusurile pana se face o spuma mai densa apoi adaugam zaharul cate o lingura pe rand, mixand bine la fiecare adaugare. Apoi punem si galbenusurile, unul...
Crema de patiserie
Amestecam faina, amidonul si zaharul intr-un vas tefal de preferinta ptr a nu se lipi. Batem usor galbenusurile cu un sfert din lapte si adaugam peste compozitia din faina, amestecand bine. Restul de lapte il fierbem si turnam peste compozitia de oua cu faina amestecand repede ptr a nu face...
Orez cu lapte si scortisoara
Ptr inceput, punem apa si orezul intr-o craticioara sa fiarba si cand s-a absorbit apa, punem zaharul. Dn totalul laptelui, tinem deoparte o ceasca, si restul il turnam in craticioara. Lasam compozitia sa fiarba amestecand mereu ca sa nu le lipeasca! Intre timp, intr-un vas punem laptele care...
Prajitura cu crema ricotta
Batem cu mixerul untul topit cu zaharul, adaugam galbenusurile cate unul pe rand, vanilia si continuam sa mixam pana devine o compozitie spumoasa. Adaugam ciocolata, amidonul si apoi faina amestecata cu praful de copt, cate putin. Separat, batem albusurile ca ptr bezea si punem in ciocolata...
Chocolatopita (placinta de ciocolata)
Bateti cu mixerul ouale cu zaharul pana se topeste si adaugati faina. Intr-o craticioara puneti untul impreuna cu ciocolata facuta bucati si lasati sa se topeasca la foc mic amestecand mereu. Puneti peste ciocolata topita compozitia de oua, nessul topit in putina apa, migdalele macinate si...
Chec cu portocale
Batem cu mixerul la o viteza rapida untul, zaharul pudra, vanilia si coaja rasa, pana se face spuma. Incetinam viteza de la mixer si punem ouale si sucul de portocale si continuam ptr inca cca 5 min. La sfarsit punem mixerul la cea mai mica viteza si adaugam faina amestecata cu praful de copt si...
Placinta dulce de dovleac
Curatam de coaja si razuim dovleacul, lasand apoi in putina apa ca sa se inmoiae dupa care stoarcem bine. Amestecam intr-un vas dovleacul cu zaharul, grisul, ouale di smantana. In alt vas mai mic, punem cele 4 linguri de zahar cu scortisoara si nucsoara si amestecam putin lasand deoparte. Intr-o...
Chec alb-negru
Punem intr-un vas primele sase ingrediente si amestecam usor cu o lingura, apoi amestecam cu mixerul la o viteza mare pana devine omogen. Asezam compozitia intr-o forma unsa in prealabil cu putin unt si apoi presarata cu faina si turnam cca trei sferturi din compozitie. In compozitia ramasa,...
Mousse de ciocolata
Topim ciocolata in bain marie si o lasam sa se raceasca putin. Batem cu mixerul smantana, adaugam zaharul si apoi ciocolata topita impreuna cu cafeaua. Impartim mousse-ul in boluri si lasam la frigider ptr cca 2 ore. Decoram cu fulgi de ciocolata.
Tort parfe de ciocolata
Incepem cu blatul : amestecam cu mixerul ouale, zaharul si vanilia la o viteza mare, pana cand compozitia se dubleaza si se albeste putin. Oprim mixerul si adaugam faina, cacao, amidonul, coniacul si praful de copt si amestecam cu o lingura de lemn. Asezam intr-o tava hartie ptr copt si punem...
Cheesecake cu visine
Se topeste untul, il dam deoparte si macinam biscuitii cu mixerul dupa care ii amestecam cu untul. Punem compozitia pe o farfurie plata, de ajutor e daca aveti si o forma rotunda, si apasam cu o lingura pe toata suprafata si punem la frigider ptr cca 5 min. Apoi laptele il batem cu mixerul pana...
Savarine cu rom
Amestecam cu mixerul la o viteza medie, faina, laptele, zaharul, drojdia si vanilia pana se incorporeaza bine. Apoi punem sarea si untul continuand sa amestecam pana devine o compozitie omogena. Lasam aluatul putin sa creasca. Apoi ptr ca compozitia era moale, eu am luat cu o lingura si am pus in...
Chec cu vin Marsala
Siropul il preparam prin punerea la fiert a tuturor ingredientelor ptr cca 10 min, apoi lasam sa se raceasca. Intr-un bol mixam untul topit pana se albeste putin, apoi punem ouale pe rand unul cate unul, siropul facut, scortisoara si ciocolata topita in bain marie. Faina o avem deja amestecata cu...
Vasilopita
Intr-un bol amestecam faina, praful de copt si migdalele macinate gros. Amestecam cu mixerul untul netopit, taiat bucati mici cu zaharul pana se omogenizeaza frumos, apoi oprim mixerul si adaugam smantana amestecand usor cu o spatula de plastic, apoi punem cate putina din faina amestecata cu...
Chantilly ananas
Migdalele le punem in putina apa fiarta si le lasam cam 15 min ptr a se inmuia si sa fie mai usor sa le decojim. Apoi, decojite, le prajim putin, cat sa aiba gust de rajit si o culoare mai inchisa. Le lasam sa se raceasca apoi le dam prin mixer ptr a obtine nu chiar pudra, ceva mai grosut....
Chec cu portocale
Spalam bine portocalele, le taiem in 4, scoatem samburii, apoi le taiem cu mixerul bucatele mici, dar sa nu devina piure! Amestecam zaharul cu uleiul la mixer cca 2-3 minute, apoi punem ouale pe rand si vanilia. Faina sa fie amestecata cu praful de copt si punem cu o lingura la compozitie incet,...
Portocalopita ( placinta de portocale )
Amestecam iaurtul cu praful de copt si lasam deoparte 5 min, pana incepe sa se umfle. Batem la mixer la nivelul puternic ouale cu zaharul, uleiul, coaja de porocale si vanilia pana cand se dizolva zaharul si devine o compozitie spumoasa. Apoi turnam incet iaurtul amestecand cu o lingura in...
Ciocolata pentru Craciun
Taiem bucatele mici ciocolata si taiem si untul la fel. Punem la fiert laptele cu smantana si indata ce fierbe turnam peste ciocolata si amestecam pana devine o crema omogena si fara cocoloase. Lasam sa se raceasca cca 20 minute la temperatura camerei apoi punem iar pe foc foarte mic( nu trebuie...
Melomacarona (biscuiti pentru Craciun)
Amestecam intai uleiul, zaharul, sucul de portocale, coniacul, coaja rasa de portocale si soda, apoi in alt bol punem faina amestecata cu scortisoara dupa care adaugam cu lingura cate putin la compozitia lichida. Amestecam cu mixerul pana se poate, apoi framantam cu mana. Aluatul trebuie sa fie...
Kourabiedes (fursecuri ptr Craciun)
Topiti untul dar il lasati sa se raceasca in cazul in care l-ati topit pe foc, apoi il amestecati cu zaharul vanilat, apoi puneti galbenusurile pe rand si amestecati. Faina o amestecati in alt bol cu migdalele si apoi turnati cu o lingura cate putin in compozitia de unt si amestecati cu mixerul...