In grecia, este un simbol national, se gaseste pe toate mesele de craciun, si se gaseste si pana in magazinele de suveniruri sau dulciuri din aeroportul atenei. Este simplu de facut si foarte delicios!
Topiti untul dar il lasati sa se raceasca in cazul in care l-ati topit pe foc, apoi il amestecati cu zaharul vanilat, apoi puneti galbenusurile pe rand si amestecati. Faina o amestecati in alt bol cu migdalele si apoi turnati cu o lingura cate putin in compozitia de unt si amestecati cu mixerul pana se intareste, apoi framantati cu mana. In cazul in care vi se pare ca e prea moale compozitia, mai adaugati putina faina, compozitia finala trebuie sa fie destul de tare ca sa o puteti lucra ca o plastilina.:) apoi faceti formele care le vedeti in fotografie( eam facut o bila apoi am turtit-o putin si un pic tuguiat varful) aceste forme fiind cele de kourabiedes, bineinteles daca doriti, puteti face orice altceva model. Le coaceti la 175C ptr cca30 min. Cand sunt gata, le scoateti di tava si le puneti in alt recipient si asa fierbinti, puneti zaharul pudra folosindu-va de o strecuratoare ca sa se poata cerna.
1
Puteti pune la compozitie 2 linguri de coniac ptr un gust mai intens!
2
cand faceti forma ptr fursecuri, puteti pune o migdala intreaga in mijloc! E foarte gustos!