Orez cu lapte si scortisoara

de Doralinda in Dulciuri, 10 Feb 2013 | 6278 vizualizari

 

E cunoscuta reteta, dar fiecare o prepara in felul sau, deci....

 

INGREDIENTE

  • 1 litru si 500 ml lapte
  • 100 gr orez rotund
  • 200 ml apa
  • jumatate ceasca(cafea) zahar
  • 80 gr amidon de porumb
  • 1 pliculet vanilie
  • 1 lingura scortisoara pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu lapte si scortisoara:

Ptr inceput, punem apa si orezul intr-o craticioara sa fiarba si cand s-a absorbit apa, punem zaharul. Dn totalul laptelui, tinem deoparte o ceasca, si restul il turnam in craticioara. Lasam compozitia sa fiarba amestecand mereu ca sa nu le lipeasca! Intre timp, intr-un vas punem laptele care ne-a ramas , vanilia si amidonul. Amestecam cu telul si punem in compozitia din craticioara care o luam pe foc. Punem iar pe foc si lasam sa fiarba inca cateca clocote. La sfarsit, turnam compozitia in cupe , lasam sa se raceasca foarte bine,  presaram si scortisoara si e gata ptr servit!

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu lapte si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

ieri la 18:42

 Torturi spirala cu zmeura  si La multi ani ! ( reteta cu nr 1800 )

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Orez cu lapte cremos si sos de zmeura