Portocalopita ( placinta de portocale )

de Doralinda in Dulciuri, 23 Dec 2012 | 17631 vizualizari

 

Am facut aceasta placinta ptr prima oara si mi-a iesit super! O recomand celor care le place dulce de tot!!!!!

 

INGREDIENTE

  • 400 gr iaurt ( am folosit iaurt grecesc ptr ca acesta e foarte dens )
  • 2 lingurite praf de copt
  • jumatate cana(ceai) zahar
  • 4 oua
  • 1 ceasca (ceai) ulei floarea soarelui
  • coaja rasa de la o portocala
  • 2 pliculete vanilie
  • 500 gr foi de placinta subtiri, ca de baclava
  • Ptr sirop:
  • 1 si jumatate ceasca (ceai) apa
  • 2 si jumatate cesti (ceai) zahar
  • 1 ceasca (ceai) suc natural de portocale
  • coaja rasa de la o portocala
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Portocalopita ( placinta de portocale ):

Amestecam iaurtul cu praful de copt si lasam deoparte 5 min, pana incepe sa se umfle. Batem la mixer la nivelul puternic ouale cu zaharul, uleiul, coaja de porocale si vanilia pana cand se dizolva zaharul si devine o compozitie spumoasa. Apoi turnam incet iaurtul amestecand cu o lingura in compozitia de oua. Luam pe rand cate o foaie de placinta, o rulam pe lung si o strangem putin cu pumnul apoi le rulam ca o floare si punem intr-o tava unsa cul ulei. asa procedam cu toate foile dar sa nu le punem foarte inghesuite, le lasam lejer, apoi le lasam cateva ore la temperatura camerei cateva ore pana se usuca foile. Turnam compozitia incet ajutati de o lingura sau polonic peste fiecare floare sa intre bine printre foile de placinta apoi turnam ce a mai ramas in toata tava. Punem la cuptorul preincalzit la 180C ptr 30 min.

Ptr sirop, amestecam toate ingredientele si punem la fiert cam 15 min.

Lasam sa se raceasca si placinta dar si siropul inainte de a-l turna!!!! sa fie caldut! Puneti intai jumatate din sirop si lasati peste noapte sa se imbibe in placinta si a doua zi incalziti putin siropul ramasa si il turnati incet iar peste placinta. 

TIPS-URI

1

Atentie, nu trebuie sa fie fierbinte nici siropul si nici placinta!

2

Folositi aceiasi cana (ceasca ) ptr masurat la toate ingredientele!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Portocalopita ( placinta de portocale )" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

Doralinda 1

14.01.2013, 12:18

Satisfy, asa cum am scris in info eu, pana sa ma casatoresc, nu stiam sa gatesc in afara de omleta si apoi am invatat de la soacra mea care e grecoiaca, de asta retetele mele sunt aproape toate grecesti! multumesc frumos ptr apreciere!

Steffy 1

16.01.2013, 19:50

Arata foarte bine si este delicioasa aceasta placinta. Am facut si eu o reteta foarte asemanatoare de la Oana.

Doralinda 1

16.01.2013, 20:07

Da, am vazut reteta oane, se aseamana foarte mult cu a mea, e normal daca o are direct de la sursa! si i-a iesit foarte frumos!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pasca cu aluat de cozonac