E o traditie greceasca dar si alte tari o au. Am scris un articol despre aceasta traditie de revelion. E ca un chec care poate fi mancat nu numai de revelion!
Am uitat sa fac poze dupa ce am taiat-o ptr ca am facut video, deci o sa postez video.
Intr-un bol amestecam faina, praful de copt si migdalele macinate gros. Amestecam cu mixerul untul netopit, taiat bucati mici cu zaharul pana se omogenizeaza frumos, apoi oprim mixerul si adaugam smantana amestecand usor cu o spatula de plastic, apoi punem cate putina din faina amestecata cu celelalte ingrediente si alternam cu vinul. La urma punem samburii de rodie amestecand usor ca sa nu se "dezumfle" compozitia.
Punem compozitia intr-o tava rotunda unsa in prealabil cu unt si presarat faina si coacem la cuptor 170C ptr cca 50 minute (depinde de cuptorul fiecaruia, poate chiar si o ora, asa fac eu checurile). Cand e gata, lasam sa se raceasca putin si apoi o scoatem din tava si presaram zaharul pudra.