Gustos, simplu si rapid, atat cat ptr musafiri, cat si ptr zi cu zi!
Ptr blatul de biscuiti:
Ptr crema:
Ptr decor:
Punem intr-un bol biscuitii macinati, adaugam migdalele, untul si amestecam bine, apoi punem compozitia intr-o tava cu diametrul 24cm si indreptam bine cu o lingura, sa fie uniform. Punem la cuptorul preincalzit la 180C ptr cca 10 min, si cand e gata, lasam sa se raceasca.
Topiti ciocolata in bain marie. Puneti ricotta intr-un bol si amestecati cu mixerul pana se inmoaie, dupa care adaugati ciocolata topita, amestecati in continuare si puneti compozitia in alt bol, sau folositi un alt bol ptr a amesteca cu mixerul smantana pana devine densa si apoi puneti zaharul pudra si mai amestecati putin, trebuie sa fie ca o frisca. Apoi puneti frisca cate putin la compozitia de ciocolata si amestecati usor. Puneti crema peste blatul de biscuiti si intindeti pana e uniform. Puneti tortul la frigider ptr cel putin 2 ore.
La urma, decorati cu fulgi de ciocolata sau cu bucati de ciocolata rasa si cu cirese din dulceata.
1
Indicat e sa aveti o forma ptr coacerea blatului care se desprinde cercul si ramane partea de jos, ptr ca mutatul blatului de biscuiti e greu de facut, din cauza ca se pot sfarama!