Chec cu halva de post

de Doralinda in Prajituri, 25 Mar 2013 | 9242 vizualizari

 

Aveam indoieli sa folosesc halvaua intr-un chec, dar mi-am schimbat parerea! Foarte gustos si usor de facut!

 

INGREDIENTE

  • 270 gr faina
  • 160 ml ulei de susan
  • 150 ml suc de portocale proaspat
  • jumatate lingurita praf de copt
  • 60 gr migdale macinate
  • coaja rasa de la o portocala
  • 170 gr zahar pudra
  • 200 gr halva de vanilie
  • Ptr decor:
  • 100 gr halva
  • putin zahar maro
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu halva de post:

Intr-un bol punem uleiul, sucul de portocale si zaharul, amestecam apoi adaugam faina, praful de copt, migdalele si coaja rasa, amestecam bine pana se omogenizeaza si apoi adaugam si halvaua taiata cubulete mici (in contact cu caldura, halvaua se va topi, dar va pastra si mici bucatele asa ca vom simti si gustul mai profund) si amestecam usor cu o lingura.

Punem compozitia intr-o forma cu diametrul 20 cm, unsa in prealabil cu ulei si presarata putina faina, mai punem cca 100 gr halva taiata in cubulete deasupra si presaram putin zahar brun si punem la cuptorul preincalzit la 170 C ptr 30 minute, apoi coboram la 160 C pentru alte 30 minute.

Cand e gata, lasam sa se raceasca putin si apoi scoatem checul.

TIPS-URI

1

Daca nu doriti sa ungeti tava, puteti pune doar hartie de copt fara sa ungeti, se va desprinde chiar mai bine.

2

Eu nu am avut ulei de susan si am inlocuit cu ulei de arahide, a fost perfect.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu halva de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Sim0na 1

25.03.2013, 20:51

interesanta combinatie!

Doralinda 1

25.03.2013, 23:46

Buni, mai am inca 2 bucati mici, le voi savura la cafea! Foarte delicios!

Doralinda 1

25.03.2013, 23:48

Rocsi, simona, nu ma asteptam la combinatia asta, si totusi a iesit ceva extraordinar! Puteti incerca cu jumate din doza, asa fac eu in general cu retete noi! Dar va garantez, daca va place halvaua, acest chec sigur va va placea!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem si nuca - Reteta delicioasa de post