E o crema care o putem folosi la multe deserturi, si poate fi combinata chiar si cu alte creme, cum ar fi de ciocolata, sau capsuni...
Amestecam faina, amidonul si zaharul intr-un vas tefal de preferinta ptr a nu se lipi. Batem usor galbenusurile cu un sfert din lapte si adaugam peste compozitia din faina, amestecand bine. Restul de lapte il fierbem si turnam peste compozitia de oua cu faina amestecand repede ptr a nu face cocoloase! Lasam la foc mediu si amestecam pana incepe sa fiarba, apoi micsoram focul si lasam sa mai fiarba cca 15 min pana se ingroasa, dar amestecand tot timpul!Luam de pe foc, si punem si untul cu vanilia si amestecam pana devine omogen. Daca crema a devenit prea groasa, putem adauga putin lapte cald pana ajunge la compozitia pe care o dorim. Daca crema e prea lichida, atunci amestecam putin amidon de porumb in 2 linguri de lapte si adaugam la compozitie si lasam sa fiarba putin pana se ingroasa. Ptr a se raci, e indicat, sa punem o folie transparenta de plastic deasupra vasului ptr a nu face o crusta deasupra.
E gata ptr prepararea desertului vostru! Cand s-a racit, putem adauga optional si smantana ( eu nu am folosit, dar asa am gasit reteta)
1
Crema se poate tine timp de 2 zile la frigider.