Aceste biscoturi(nu stiu exact cum sa le numesc) sunt facute in grecia impreuna cu Kourabiedes, ptr craciun. Sunt foarte simple dar e mult de migalit la ele, dar merita sa le incercati!
Amestecam intai uleiul, zaharul, sucul de portocale, coniacul, coaja rasa de portocale si soda, apoi in alt bol punem faina amestecata cu scortisoara dupa care adaugam cu lingura cate putin la compozitia lichida. Amestecam cu mixerul pana se poate, apoi framantam cu mana. Aluatul trebuie sa fie destul de compact. Formele in Grecia se fac cam asa, luam cca o lingura din compozitie apoi punem pe o razatoare in partea mai mica, apasam si punem la mijloc o bucatica de nuca dupa care inchidem biscotul prin rulare. Punem la copt la 180C ptr cca 45 minute. Lasam sa se raceasca inainte de a le pune in sirop, eu le-am lasat toata noaptea.
Ptr sirop, punem intr-o oala toate ingredientele si lasam sa fiarba cca 15 minute, apoi punem la foc mic si adaugam cate cuprind in oala, biscoturile, lasam cca 2 min pe fiecare parte apoi le scoatem pe o tava acoperita cu hartie de copt(ca sa nu se lipeasca intre ele) si presaram putina nuca deasupra. Lasam sa se raceasca inainte de a le pune intr-un platou.