Deliciu cu cafea si portocale

de diaconta in Prajituri, 30 Ian 2011 | 13584 vizualizari

 

Pentru ca aveam o galeata de portocale si ma cam saturasem sa beau doar suc,m-am gandit sa fac o prajiturica cu portocale.Pentru blat m-am inspirat de la Julie si asa mi-am potolit si pofta de cafea.Rezultatul este categoric pe gustul meu,sper sa va placa si voua.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 200  gr unt
  • 300 gr zahar
  • 6 oua
  • 3 linguri cafea
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri lapte
  • 9 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt

Crema:

  • portocale (10 buc)
  • 1 budinca vanilie
  • 1 budinca frisca
  • 4 linguri zahar pudra
  • o lingurita gelatina

Jeleu:

  • 350 gr sirop de zmeura
  • 1 1/2 plic tort jelee rosu
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Deliciu cu cafea si portocale:

Blat:

Untul,zaharul,cacaua,cafeaua si laptele se pun intr-un vas pe foc si se lasa sa dea doua -trei clocote.

Se lasa la racit.Se separa ouale.Dupa ce amestecul s-a racit complet,se adauga pe rand galbenusurile.Apoi faina si praful de copt.La final incorporam albusurile batute spuma tare,amestecand incet cu o paleta.

Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasam la cuptor 25 de minute.

Crema:

Hidratam gelatina cu putina apa rece.

Sucul obtinut de la portocale (aproximativ 900 ml) il punem pe foc.Praful de budinca il amestecam cu 4 linguri de zahar pudra si putin suc de portocale.

Cand fierbe sucul punem budinca si amestecam cu un tel,avand grija sa nu se formeze cocoloase.

Cand amestecul este caldut incorporam gelatina.

Mai lasam crema sa se raceasca,atat cat sa o putem intinde deasupra prajiturii fara a se prelinge pe margini.

Jeleu:

Amestecam gelatina cu siropul si punem pe foc sa dea un clocot.Luam de pe foc si amestecam sa se raceasca pana cand este destul de gros sa-l putem intinde pe prajitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Deliciu cu cafea si portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu ciocolata