Din aceeasi categorie de "primavara in bucatarie" am facut tortul asta ciocolatos cu capsuni proaspeti,chiar daca inca nu's de-ai nostri,macar sunt frumosi....hi hi hi.De fapt tortul l-am facut pentru nepoatele mele dragi Roxana si Anca,care-si aniverseaza ziua de nastere.Daca anul trecut am avut bucuria sa le sarbatorim pe amandoua in acelasi timp si le-am facut doua torturi gemene(am pus poza doveditoare),anul acesta vom manca tortul impreuna cu Roxana dar cu gandul si la Anca fata de care promit sa ma revansez in curand.
Sper sa reusesc sa pun si sectiunea.
Blat:
Crema de capsuni:
Crema de ciocolata:
Sirop:
Glazura:
Blat:
Se separa ouale.Albusurile se bat spuma tare.Se adauga apoi pe rand cele 5 linguri de zahar si galbenusurile unul cate unul.
Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua si se incorporeaza amestecand usor cu paleta in spuma de albusuri.
Se pune intr-o forma de tort tapetata si se pune la cuptor pentru 25 de minute.
Dupa aproximativ 15 minute se presara deasupra fulgii de ciocolata.
Se lasa sa se raceasca.
Pentru sirop caramelizam zaharul,adaugam apa si lasam sa fiarba,apoi punem si romul.
Crema de capsuni:
Gelatina se pune la hidratat cu putina apa rece. Se amesteca frisca cu smantana si se mixeaza .Se adauga iaurtul de capsuni,apoi gelatina incalzita in cuptorul cu microunde sau pe bain marine.
Crema de ciocolata:
Se amesteca crema de ciocolata cu alune (Noissete am avut eu,gen Nutella) cu frisca batuta pana se obtine o crema care se poate intinde pe blat.
In forma in care am copt blatul ,se aseaza o folie de plastic,apoi se pune partea de deasupra blatului si se insiropeaza.Se adauga jumatate din crema de capsuni,apoi capsunile taiate felii.Se pune cealalta jumatate de crema de capsuni.
Cealalta jumatate de blat se insiropeaza ,iar deasupra se pune crema de ciocolata.Se aseaza cu crema de ciocolata in jos.
Se lasa la frigider pana a doua zi,cand il vom orna cu ciocolata si capsuni.
Pentru glazura se pune ciocolata rupta bucati,impreuna cu frisca si untul pe bain marine.Cand s-a topit se lasa putin sa se racoreasca si se pune peste tort,dar bineinteles dupa ce am inmuiat si cativa capsuni pentru decor in ea.