M-am gandit sa-l ademenesc si eu pe Mos cu ceva ....dulce.Poate-mi aduce si mie clipe de bucurie si mai multe zambete,sa pot sa le daruiesc si eu celor dragi.
Biscuitii se sfarma marunt,avand grija sa lasam si bucatele mai mari.Stafidele se pun la inmuiat in rom.Nucile,alunele si rahatul se taie bucatele mici.
Zaharul se pune la caramelizat,iar cand a capatat o culoare frumoasa maronie se adauga untul si 500 ml apa.Se lasa sa fiarba pana cand se dizolva zaharul,apoi se adauga rahatul si se lasa sa mai dea un clocot.
Biscuitii se amesteca cu cacaua,stafidele ,nuca si alunele.
Siropul fierbinte se pune peste amestecul de biscuiti,avand grija sa nu fie prea moale.Daca nu este cazul nu se pune tot siropul.
Amestecul caldut se pune peste foaia de napolitana,se lasa putin sa se inmoaie foaia,apoi se ruleaza.
Se prepara glazura.
Se pune plicul cu glazura in apa fierbinte si se lasa 5 minute,pana cand se topeste continutul.Apoi se taie un colt al plicului si se toarna peste rulada.
Deasupra se presara nuca si alune.
E prima oara cand am folosit glazura aceasta dar nu ma declar prea multumita.Cred ca era mai bun si mai ieftin daca o preparam eu.