O prajiturica colorata in roz si absolut delicioasa.E reteta prajiturii Krem a la Krem putin modificata.Din pricina pofticiosilor am fost nevoita s-o tai mai repede decat ar fi fost cazul.Nu faceti ca mine,e pacat s-o stricati.
Blat:
Crema:
Glazura:
Pentru decor suplimentar am folosit 1 plic de Glazura Duo de la Dr.Oetker
Blatul:
Se separa ouale.Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.Se adauga pe rand cele sase linguri de zahar,batand in continuare.La fel se procedeaza cu cele sase galbenusuri,se incorporeaza pe rand.
Adaugam si zaharul vanilat.La final punem Crema Ole cu gust de capsuni si amestecam cu o paleta,avand grija sa nu se lase spuma.Punem compozitia intr-o tava tapetata si dam la cuptor pentru aproximativ 20 de minute.
Crema cu gust de capsuni are o culoare roz,de aceea si blatul are o nuanta de roz.
Crema:
Amestecam frisca cu laptele si Crema Ole de vanilie si mixam pana se obtine o spuma consistenta.
Glazura:
Zaharul se amesteca cu cele 3 linguri de apa,se pune pe foc sa fiarba pana cand se topeste zaharul.Se ia de pe foc se pune o lingura de rom,untul si ciocolata taiate bucatele.Se amesteca energic pana cand se topeste ciocolata.Daca e nevoie se mai pune putin pe foc.
Glazura se lasa sa se raceasca.Va trebui sa se ingroase suficient de mult pentru a putea fi pusa pe prajitura.
Asamblare:
Peste blatul racit se pune crema de vanilie.Eu am presarat si niste bobite de afine.
Apoi se pune glazura cate o lingura,incepand de la mijlocul prajiturii.
Se lasa la frigider.E o glazura care se intareste destul de incet.
Deasupra am mai pus o glazura Duo de la Dr.Oetker.