Prajitura ROZ

de diaconta in Prajituri, 12 Dec 2010 | 19285 vizualizari

 

O prajiturica colorata in roz si absolut delicioasa.E reteta prajiturii Krem a la Krem putin modificata.Din pricina pofticiosilor am fost nevoita s-o tai mai repede decat ar fi fost cazul.Nu faceti ca mine,e pacat s-o stricati.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 1 plic Crema Ole cu gust de capsuni
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • sare

Crema:

  • 1 plic Crema Ole cu gust de vanilie
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 ml lapte
  • afine

Glazura:

  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri apa
  • 150 gr ciocolata neagra
  • 1 lingura rom

Pentru decor suplimentar am folosit 1 plic de Glazura Duo de la Dr.Oetker

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ROZ:

Blatul:

Se separa ouale.Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.Se adauga pe rand cele sase linguri de zahar,batand in continuare.La fel se procedeaza cu cele sase galbenusuri,se incorporeaza pe rand.

Adaugam si zaharul vanilat.La final punem Crema Ole cu gust de capsuni si amestecam cu o paleta,avand grija sa nu se lase spuma.Punem compozitia intr-o tava tapetata si dam la cuptor pentru aproximativ 20 de minute.

Crema cu gust de capsuni are o culoare roz,de aceea si blatul are o nuanta de roz.

Crema:

Amestecam frisca cu laptele si Crema Ole de vanilie si mixam pana se obtine o spuma consistenta.

Glazura:

Zaharul se amesteca cu cele 3 linguri de apa,se pune pe foc sa fiarba pana cand se topeste zaharul.Se ia de pe foc se pune o lingura de rom,untul si ciocolata taiate bucatele.Se amesteca energic pana cand se topeste ciocolata.Daca e nevoie se mai pune putin pe foc.

Glazura se lasa sa se raceasca.Va trebui sa se ingroase suficient de mult pentru a putea fi pusa pe prajitura.

Asamblare:

Peste blatul racit se pune crema de vanilie.Eu am presarat si niste bobite de afine.

Apoi se pune glazura cate o lingura,incepand de la mijlocul prajiturii.

Se lasa la frigider.E o glazura care se intareste destul de incet.

Deasupra am mai pus o glazura Duo de la Dr.Oetker.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ROZ" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de ecler la tava