Cred ca denumirea spune totul,ceva bun ce numai la mama putem manca.Azi cand am ajuns acasa de la serviciu,foarte obosita fiind,m-a intampinat miros imbietor de cozonac.Mama facuse o pufosenie de cozonac.Ce bine e cand simti miros de "acasa",cand cineva te asteapta cu drag.
Drojdia se amesteca cu o jumatate de lingurita de zahar,o lingura de faina si putin lapte caldut.Se lasa sa dospeasca.Ouale se mixeaza cu cele trei linguri de zahar.Faina se amesteca cu un praf de sare,se pune drojdia ,zaharul vanilat ,amestecul de oua si se framanta cu lapte caldut.Se pune si untul topit si racit,iar spre final si uleiul.
Se framanta pana cand se desprinde de pe peretii vasului(nu avem masina de paine care sa ne scuteasca de aceasta etapa).Se lasa la dospit pana cand isi dubleaza volumul.
Pentru umplutura a folosit rahat si jeleuri de fructe.Jeleurile mi s-au parut minunate in cozonac.
Din aceasta compozitie se ruleaza doi cozonaci cu umplutura de rahat si jeleu.Se pun in tava de cozonac si se mai lasa acoperiti sa mai creasca in forma.
Se pun in cuptorul incins pentru 40 de minute.
Foarte bun a fost.Sigur ca mama,ca orice mama,a chemat-o la rasfat si pe sora mea.