De ceva vreme un prieten ma rugase sa-i fac Casata,dar din aceea cum mancam noi pe vremuri.Facand o strigare pe Bucataras,Gaby a fost cea care mi-a furnizat o reteta.Acum, nu stiu eu cat m-am apropiat de gustul casatei din copilaria mea,dar a iesit ceva placut la gust si asortata cu bujorii care au umplut casa cu mirosul lor.
Gelatina se pune la hidratat in sucul de la compot.Piersicile si capsunii se pun separat in blender si se paseaza.
vinul cu zaharul,zaharul vanilat si zeama de lamaie se pun la fiert.La urma se adauga si mierea.Se raceste.
Piureul de fructe se pune si el sa dea un clocot.Cand s-a racit putin,se adauga gelatina si se amesteca,apoi se dilueaza fiecare cu cate jumatate din cantitatea de sirop de vin.
Cand este racit piureul de fructe se adauga cate 150 de ml frisca,se omogenizeaza.
Intr-o forma in care am pus folie alimentara,am pus mai intai piureul de piersici si am dat la congelator.
cand s-a intarit suficient pentru a adauga al doilea strat,punem un stat de dulceata de cirese,apoi turnam piureul de capsuni si lasam din nou la congelator.
Sper ca va fi pe placul prietenului meu si n-am sa ma fac de ras.