Prajitura Carpati

de Merisor in Prajituri, 9 Iul 2012 | 50678 vizualizari

 

Este o prajitura care necesita timp dar merita facuta de sarbatori in special pentru ca iese multa si este satioasa.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru foi:
  • 3 oua
  • 1 cana ulei
  • 1 cana lapte
  • 1 cana zahar
  • 1 lingurita bicarbonat
  • Faina cat cuprinde(aluat consistent care se poate intinde pe dosul tavii)
  • Ingrediente pentru crema:
  • 2 L lapte
  • 2 pachete unt
  • 800 g zahar
  • 13 linguri faina
  • 4 linguri cacao
  • Esenta de cacao
  • Pentru ornat
  • 200 g miez de nuca sau nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Carpati:

Mod de preparare pentru foi:

Se bat ouale intregi cu zaharul, se adauga treptat uleiul, laptele, bicarbonatul stins in zeama de lamiae sau helas, putina sare si faina. Se framanta bine si se da la rece 30 minute. Se coc 7-8 foi pe dosul tavii.

Crema: se arde zaharul (de preferinta intr-un tuci), iar cand s-a topit se adauga faina amestecata cu cacaoa amestecand continuu. Se adauga laptele fierbinte putin cate putin pentru a se incorpora fara cocoloase. Dupa ce se termina laptele se ridica de pe foc si se adauga untul taiat bucatele pentru a se topi repede. Se mixeaza bine si se da la rece.

Se aseaza prima foaie in tava se pune crema peste ea(cat sa o acopere bine) si se procedeaza la fel cu celelalte foi. Peste ultima foaie nu se pune crema.Se opreste din crema si pentru ornat.

Se acopera tava si se da la rece pana a doua zi sau pana se patrund foile si se poate taia

Se taie foile in fasii late de cca 5-6 cm, iar aceste fasii se vor taia pe diagonala (vezi poza 1) si se lipesc cu crema intre ele (poza 2 si 3) Se pune crema si deasupra si se presara miez de nuca macinata sau nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Carpati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chocolate banana cake