Pariziene cu ciocolata

de Angelina_Elena in Dulciuri, 30 Oct 2011 | 6174 vizualizari

 

Sunt atat de pufoase si atat de delicioase...retete o am de la JustLoveCookin,careia ii multumesc tare mult:*:*:*

 

INGREDIENTE

ALUAT:
  • 500 g faina
  • 260 ml lapte
  • 50 g zahar
  • 20 g drojdie
  • 50 g unt
  • un praf de sare
  • 2 oua(unul pentru aluat si altul pentru uns)
UMPLUTURA:
  • 1-2 ciocolati simple(pe care le taiam bucatele)
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu ciocolata:

Facem maiaua cu drojdia,2 linguri de zahar,2 linguri de faina si putin lapte.Lasam la loc caldut(15-20 min)iar cand a crescut adaugam restul de faina,oul,untul topit, laptele,restul de zahar si sarea.Framantam un aluat pe care il lasam la crescut la loc caldut pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a crescut impartim aluatul in 8 parti egale.Intindem fiecare biluta(ca in imagini)apoi “taiem imaginar” in 2.

Una din parti o franjuram cu un cutit.Punem bucatelele de ciocolata pe partea netaiata si rulam inchizand capetele.Asa suntem siguri ca nu va iesi umplutura.

Tapetam o tava cu hartie de copt si putin ulei.Le  punem in tava si le lasam la crescut inca 30 minute,apoi le ungem cu ou si le coacem la cuptor preincalzit, pana se rumenesc frumos deasupra.

Se pot umple cu bucatele de ciocolata,dulceata,nuca...dupa gustul fiecaruia!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

andreeaandreia18 1

24.05.2012, 12:27

am facut aseara reteta ta si am dat si vecinei azi de dimineata sa le guste..rezultatul..mi-a adus ingrendientele sa ii fac si ei!!! super bune!! si micutul meu le adora!!

Angelina_Elena 1

24.05.2012, 13:01

Andreea, ma bucur mult ca v-au placut!

George57 1

16.08.2012, 22:11

inedite, atat cu arata cat si gustul lor

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec "spate de caprioara"