Fursecuri cu nuci si alune

de diaconta in Dulciuri, 25 Dec 2010 | 6069 vizualizari

 

Reteta am gasit-o pe blogul Laurei Laurentiu,mi-a placut atat de mult,incat din start am facut portie dubla si tot s-au dovedit a fi putine.

 

INGREDIENTE

  • 220 gr unt
  • 75 gr zahar brun
  • 75 gr zahar tos
  • 2 oua
  • 300 gr faina
  • zahar vanilat
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • lamaie
  • sare
  • 250 gr nuca si alune
  • visine din compot
  • dulceata de merisoare salbatice
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu nuci si alune:

Untul se amesteca cu zaharul si vanilia pana cand se obtine o crema pufoasa.Se separa albusul de galbenus.

Galbenusurile se incorporeaza pe rand in crema de unt.Apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt.Se va obtine un aluat de o consistenta delicata.

Nuca si alunele se prajesc si se taie in bucatele mici.

Din coca obtinuta se fac bilute,care se dau prin albusul batut spuma,iar apoi prin nuca si alune.

Se pun in tava tapetata cu hartie de copt.Se apasa cu degetul in mijlocul fiecarei bilute pentru a face un loc in care vom pune o visina sau dulceata,dupa preferinta fiecaruia.

Se pun la cuptor.Eu am lasat focul mic pentru ca sa nu se arda nuca,asa ca le-am lasat cam 25 de minute.

O reteta deosebit de simpla si sunt delicioase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu nuci si alune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri catelusi