O varianta la fel de delicioasa a cosuletelor cu gem si nuca.
Drojdia de amesteca cu o lingurita de zahar,putin lapte caldut si o lingura de faina si se lasa sa dospeasca.
Untul moale se amesteca cu cele patru galbenusuri,adaugate pe rand.Mai adaugam si cate o lingura de faina pentru ca untul sa nu capete aspectul branzos.Adaugam si laptele batut,o parte din faina si drojdia si putina sare.
Apoi se adauga restul de faina si se framanta cu lapte caldut.
Cantitatea de faina este orientativa,se pune atat cat sa se obtina consistenta dorita,adica un aluat nici prea tare dar nici foarte moale.
Se framanta aluatul cam 15 minute,spre final se adauga si putin ulei.Aluatul este suficient framantat cand se desprinde de peretii vasului.Se lasa la dospit in jur de o ora.
Miezul de nuca se prajeste si se macina.
Albusurile se bat spuma cu 100 gr zahar si zeama de lamaie.Nuca se adauga in albusuri ,cacaoa si putin zahar vanilat.
Se intinde o foaie de aluat se pune deasupra albusul cu nuca,se ruleaza apoi se taie bucati de 2-3 cm si se aseaza in tava (la fel ca niste melcisiori).
Se lasa la cuptor 30 de minute.
Se presara cu zahar pudra.