Cred ca am planuit sa fac ciorbita asta de cand am pus varza la murat.Ce buna este acum inainte de sarbatori,dar va fi la fel de buna si dupa.....sarbatori,sa ne dregem dupa prea multe bunatati.
Varza se spala si se taie fideluta.Morcovii se curata si se taie rondele dar si fasii mai lunguiete.Carnatul se taie felioare.
Intr-o oala se pune apa la fiert.Se adauga varza,morcovii si carnatul.Se lasa sa fiarba,iar cand sunt aproape fierte se adauga o crenguta de cimbru,orezul spalat,ardeiul rosu ,piper si moarea de pe varza. Moarea se fierbe separat pana cand da un clocot,abia apoi se adauga la ciorba.
Cand si orezul este fiert,se pune smantana intr-un vas si se pune peste ea cate o lingura de supa fierbinte.Se amesteca tot timpul.Vom proceda asa pana cand smantana are temperatura ciorbei.Apoi se pune peste ciorba.
Eu nu am pus sare pentru ca nu a fost nevoie,atat varza cat si carnatii sunt deja sarati,dar fiecare poate sa faca dupa gustul lui.
Se adauga si mararul verde si gata ciorbita.