Ciorba de varza acra cu afumatura

de diaconta in Supe/Ciorbe, 18 Dec 2010 | 38163 vizualizari

 

Cred ca am planuit sa fac ciorbita asta de cand am pus varza la murat.Ce buna este acum inainte de sarbatori,dar va fi la fel de buna si dupa.....sarbatori,sa ne dregem dupa prea multe bunatati.

 

INGREDIENTE

  • o capatana mica de varza murata
  • 2 morcovi
  • o bucata de carnat afumat
  • 1 lingura orez
  • 150 ml smantana
  • 1 pahar cu moare de pe varza
  • ardei rosu
  • piper, pudra de legume
  • cimbru,marar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de varza acra cu afumatura:

Varza se spala si se taie fideluta.Morcovii se curata si se taie rondele dar si fasii mai lunguiete.Carnatul se taie felioare.

Intr-o oala se pune apa la fiert.Se adauga varza,morcovii si carnatul.Se lasa sa fiarba,iar cand sunt aproape fierte se adauga o crenguta de cimbru,orezul spalat,ardeiul rosu ,piper si moarea de pe varza. Moarea se fierbe separat pana cand da un clocot,abia apoi se adauga la ciorba.

Cand si orezul este fiert,se pune smantana intr-un vas si se pune peste ea cate o lingura de supa fierbinte.Se amesteca tot timpul.Vom proceda asa pana cand smantana are temperatura ciorbei.Apoi se pune peste ciorba.

Eu nu am pus sare pentru ca nu a fost nevoie,atat varza cat si carnatii sunt deja sarati,dar fiecare poate sa faca dupa gustul lui.

Se adauga si mararul verde si gata ciorbita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de varza acra cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de dovlecel cu afumatura