Sarmalute cu soia si pasat(de post)

de diaconta in Mancaruri de post, 26 Noi 2010 | 13100 vizualizari

 

Tare-mi mai plac sarmalutele,cele cu carne si varza dulce, dar sarmalutele astea de post cu varza proaspat murata,ciuperci si pasat sunt un adevarat deliciu.Mereu parca sunt prea putine si toata lumea mai pofteste.

 

INGREDIENTE

  • O capatana varza murata
  •   100 gr orez
  •  100 gr pasat
  • 100 gr granule soia
  •  200 gr ciuperci champinion
  •  2 morcovi
  • 0 ceapa uscata
  •  Sare,boia,piper
  • Ulei
  •  Marar,cimbru  
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute cu soia si pasat(de post):

Soia se pune la inmuiat cu putina apa calduta.Orezul se spala.Ceapa se curata si se taie marunt.

Ciupercile se curata,se taie felii si se prajesc in ulei cu putina ceapa.

In alta cratita se pune putin ulei,se adauga ceapa si morcovul curatat si razuit.

Dupa ce acestea s-au prajit putin se adauga soia scursa de apa,orezul , pasatul si ciupercile.

Se condimenteaza,se mai lasa cateva minute pe foc si la urma se adauga si mararul tocat marunt.

Frunzele de varza se desfac de pe capatana si se spala cu apa rece(noua nu ne place sa fie foarte acra),se rup in doua sau in trei si se infasoara in ele sarmalute ,mai mari sau mai mici in functie de priceprea si placerea fiecaruia.

Le asezam intr-o oala de lut bineinteles,pe fundul careia am pus cotoarele de la varza ,marar si cimbru uscat,acoperim cu apa si le punem la fiert in cuptorul incins.Eu le-am fiert cam o ora la foc mic.Nu trebuie sa fie fierte de tot cand stingem focul in cuptor,ele vor mai fierbe cat cuptorul este inca fierbinte.

La noi deja este traditie sa fierbem sarmalutele la cuptor in oala de lut.

Au un gust inconfundabil.

Chiar daca-mi plac sarmalele cu carne,parca sarmalutele astea de post sunt muuuuuult mai delicioase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu soia si pasat(de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

ieri la 22:24

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

Biscuiți brownie - Gustul delicios care te cucerește

pe 11.12 la 10:46

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]