diaconta

7

Bucataras
Top-Chef

Baia Mare

Bucataras din 27.07.2010

RETETE722
PRIETENI365
Retete

Pulpa de curcan la cuptor

In Curcan la 20 Mar 2011

Cu siguranta-i un preparat pentru care trebuie sa te inarmezi cu rabdare si multa vointa de a rezista mirosului imbietor ce vine din cuptor. Pulpele le-am pus la marinat de cu seara.Le-am condimentat,am adaugat cativa catei de usturoi sfarmat,ghimbirul taiat rondele,rozmarinul uscat,uleiul...

Prajitura cu branza si visine

In Prajituri la 20 Mar 2011

Mod de preparare: Blat: Se bat albusurile spuma tare ,apoi se adauga zaharul si zeama de lamaie.Se incorporeaza pe rand galbenusurile.Se amesteca faina cu praful de copt si cacaua,se pun peste albusuri si se amesteca usor cu paleta. Se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si...

Tortellini cu prosciutto si sos

In Tortellini la 19 Mar 2011

Tortellini se fierb in apa cu putina sare.Va fi necesar cam 1 litru de apa pentru 100 de grame de paste.E suficient sa fiarba 10 minute.Apoi se scurg de apa si se pun sun un jet de apa rece. Untul se pune intr-o cratita pe foc.Cand s-a topit se adauga morcovii si se lasa pana cand se...

Briose..."dulcele" meu favorit

In Dulciuri la 12 Mar 2011

Untul moale se amesteca cu zaharul pana cand se topeste zaharul.Se adauga pe rand cele trei oua,avand grija ca fiecare sa fie incorporat in momentul in care il adaugam pe urmatorul.Adaugam faina,praful de copt si aromele. In tava de briose,punem in fiecare forma cate o lingura de...

Ritase sau placintele de post

In Mancaruri de post la 10 Mar 2011

Din faina,sare,bicarbonat se face un aluat,adaugand cate putina apa calduta.Trebuie sa obtinem un aluat destul de ferm dar care sa se poata intinde intr-o foaie foarte subtire,la fel ca si cea de taietei. Se intinde foaia foarte subtire,cu ajutorul unei pensule se unge cu ulei si se presara cu...

Rulada cu cafea si caramel

In Prajituri la 6 Mar 2011

Blat: Se separa ouale.Albusurile se bat spuma tare si se adauga zaharul pana cand se obtine o consistenta tare si lucioasa.galbenusurile se amesteca cu cele doua linguri de ulei si se pun peste albusuri.Faina se amesteca cu praful de copt,cafeaua si cacaua.Se pune peste albusuri ,amestecand...

Mic dejun fitos

In Aperitive / Garnituri la 6 Mar 2011

Se taie un capacel la chifle si se scobesc de miez,atat cat sa facem loc oului.Chiflele mele au fost mai mititele,dar m-am descurcat cu ele(macar ca nu mi-ar fi parut rau sa fie mai "incapatoare" la cate de bune sunt) Data viitoare cred ca am sa pun si niste bucatele de sunca inainte de a pune...

"Scoici" cu chiftelute

In Paste la 5 Mar 2011

Pastele se pun la fiert in apa cu sare.Cand sunt fierte se iau de pe foc ,se adauga o cana de apa rece si se lasa in apa sa se umfle,chiar de's scoici si nu ...penne.Se scurg de apa si se pun sub un jet de apa rece.Mie nu-mi place sa ramana lipicioase. Din pieptul de pui,pesmet,ou,usturoi si...

Tort "Martisor"

In Torturi la 27 Feb 2011

Blat: Se separa ouale.Albusurile se bat spuma tare,adaugand treptat , zaharul si zeama de lamaie..Apoi adaugam pe rand cele 5 galbenusuri.Se cerne faina se amesteca cu praful de copt si sarea.Apoi se pune peste compozitia de albusuri,amestecand usor cu miscari de jos in sus ca sa nu se...

Tarta cu piept de pui si galbiori

In Aperitive / Garnituri la 26 Feb 2011

Din faina,untul taiat bucatele,sare  si apa calduta se face o coca.Se pune la rece jumatate de ora. Pieptul de pui se spala si se taie bucatele,eu am preferat sa le las mai marisoare.Intr-o tigaie se pune putin ulei si se prajeste pieptul.Se adauga ceapa verde si galbiorii.Eu am avut...

Muschiulet de porc cu sos de ciuperci

In Porc la 20 Feb 2011

Muschiuletul l-am taiat in trei pe lung si l-am impletit ca sa fie mai aspectuos.L-am condimentat,am infipt in el frunze de rozmarin si l-am lasat la frigider pana a doua zi. Intr-un vas se pune putin ulei,se pune muschiuletul si putina supa de legume.Se acopera cu o folie de aluminiu si se da...

Clatite uriase umplute cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 20 Feb 2011

Nu am scris cantitati pentru ca sunt in functie de cate clatite vrem sa obtinem.Eu am facut patru clatite mari,pentru ca le-am copt in tigaia pentru gratar.Astfel au iesit si patratoase si mult mai usor de lucrat cu ele. Se face compozitia de clatite,in care se adauga si marar. Se pune...

Muschiulet de porc la cuptor

In Porc la 19 Feb 2011

Muschiuletul de porc se condimenteaza.Intr-o tava se pune putin ulei,se aseaza muschiuletul si carnatul.Se presara cu rozmarin tocat fin.Se pune putin vin(100 ml) si supa de legume.Se pune la cuptor. Cartofii se curata si se taie felii mai mari.Se adauga peste carne cand aceasta este facuta...

Minciunele.....nevinovate dar gustoase

In Prajituri la 19 Feb 2011

Se face un aluat din faina,unt,oua,zahar si lapte batut.Se adauga putina sare,bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si aromele.Aluatul nu trebuie sa fie prea tare dar nici lipicios.Se lasa la frigider pentru 2 ore.Se intinde o foaie destul de grosuta,apoi se taie forme clasice de minciunele sau...

Prajitura cu dragoste

In Prajituri la 13 Feb 2011

Blat: Este un blat cu albusul oparit,de obicei il fac pentru chec,dar s-a potrivit foarte bine si pentru prajitura asta. Se separa ouale.Zaharul cu apa si putina zeama de lamaie se pune pe foc sa fiarba.Se lasa pana cind se topeste zaharul si rezulta un sirop gros. Albusurile se bat...

Pulpe de pui in crusta crocanta

In Pui la 13 Feb 2011

Pulpele le-am avut dezosate,asadar le-am batut putin ,le-am condimentat si le-am lasat la frigider pana a doua zi. Se ung pulpele cu crema de branza si deasupra se pun bucatele de carnat afumat putin prajite si verdeata.Se ruleaza. Ouale se bat si se amesteca cu putina faina alba.Cascavalul...

Cornulete pentru mic-dejun

In Aperitive / Garnituri la 6 Feb 2011

Compozitia pentru coca este aceeasi ca si pentru fursecurile trandafir,adica am pastrat o parte din coca pentru niste cornulete sarate. Drojdia de amesteca cu o lingurita de zahar,putin lapte caldut si o lingura de faina si se lasa sa dospeasca. Untul moale se amesteca cu cele patru...

Fursecuri Trandafir

In Dulciuri la 6 Feb 2011

Drojdia de amesteca cu o lingurita de zahar,putin lapte caldut si o lingura de faina si se lasa sa dospeasca. Untul moale se amesteca cu cele patru galbenusuri,adaugate pe rand.Mai adaugam si cate o lingura de faina pentru ca untul sa nu capete aspectul branzos.Adaugam si laptele batut,o parte...

Deliciu cu cafea si portocale

In Prajituri la 30 Ian 2011

Blat: Untul,zaharul,cacaua,cafeaua si laptele se pun intr-un vas pe foc si se lasa sa dea doua -trei clocote. Se lasa la racit.Se separa ouale.Dupa ce amestecul s-a racit complet,se adauga pe rand galbenusurile.Apoi faina si praful de copt.La final incorporam albusurile batute spuma...

Aperitiv cu ficat

In Ficat la 29 Ian 2011

Ficatul se spala si se curata de pielite.Jumatate din cantitate se pune la fiert in apa cu putina sare. Orezul il fierbem in apa cu putina vegeta.Fierbem si 5 oua,celelalte trei le vom folosi crude. Ficatul fiert dar si cel crud il taiem bucati mici.Ceapa uscata se taie marunt si se caleste...

Salata racoroasa de paste

In Salate la 29 Ian 2011

Pastele se pun la fiert in apa cu putina sare.cand sunt fierte se strecoara si se pun sub un jet de apa rece. Se face o maioneza din ou ,ulei si putina zeama de lamaie.Smantana se adauga peste maioneza. Varza se taie fideluta,se sareaza si pipereaza.Sunca se taie si ea felii subtiri. Se...

Rulada din piept de pui

In Pui la 25 Ian 2011

Pieptul de pui dezosat se taie astfel incat sa se poata intinde o bucata mai mare.Se pune intre doua folii si se bate cu ciocanul de snitele,incercand sa-l intindem cat mai mult. Mie mi-a iesit o bucata foarte generoasa ca suprafata (o fi fost pieptul mare?). Se condimenteaza. Carnea...

Briose cu mascarpone si afine

In Dulciuri la 24 Ian 2011

Untul se amesteca cu crema mascarpone si zaharul pudra.Se incorporeaza ouale pe rand,avand grija ca fiecare sa fie incorporat complet in momentul in care il adaugam pe urmatorul. Eu am adaugat si cate putina faina in timp ce am pus ouale,ca sa nu risc ca amestecul sa devina branzos. Punem...

Friptura de porc in sos de fructe ** 100 **

In Porc la 23 Ian 2011

Carnea se spala,se taie bucati mai mari si se condimenteaza.Prunele si caisele se pun sa stea putin in vin,apoi se pun peste carne,se adauga rozmarinul,ghimbirul si se lasa la marinat pana a doua zi. Morcovul se curata si se taie betisoare.Ceapa se curata si se taie felii mai mari....

Oua umplute cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 19 Ian 2011

Se fierb 5 oua.Din oual ramas se face o maioneza impreuna cu 250 ml ulei,1 lingurita de mustar si putina zeama de lamaie. Ouale se taie in doua pe lungime,se scoate galbenusul.Acesta se amesteca cu putin pate de ficat,o parte din ciuperci si gogosarul taiat marunt,doua linguri de...

Chec cu lamaie si jeleu de zmeura

In Prajituri la 16 Ian 2011

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.Cand spuma este foarte tare se adauga pe rand zaharul si se bate in continuare.Se pune si zaharul vanilat.Se adauga si zeama de lamaie si se bate pana cand spuma este lucioasa si sta "batz". Adaugam un sfert din cantitatea de faina si...

Pasta de broccoli

In Aperitive / Garnituri la 16 Ian 2011

Broccoli se fierbe in apa cu sare.Telemeaua se razuieste fin si se amesteca cu untul si branza Fricheso . Broccoli se paseaza cu blenderul si se adauga smantana.Apoi se amesteca cu crema de branza.Se condimenteaza si se adauga mararul tocat fin. Asa cum am spus,eu am servit-o impreuna...

Piept de pui cu legume

In Pui la 15 Ian 2011

Pieptul de pui se taie felii ,se condimenteaza si se face pe gratar. Morcovii se curata si se pun la fiert.Broccoli se desface buchetele si se  opareste un clocot,dupa care se scoate si se pune cateva secunde in apa cu gheata pentru a-si pastra culoarea verde.Ciupercile se pun la prajit...

Vitel cu orez basmati&salbatic

In Vita la 9 Ian 2011

Intotdeauna mi-a placut carnea de vitel gatita cu sos cu multa ceapa si morcov,doua ingrediente la care nu ma zgarcesc daca-i vorba de carne de vita. Se curata ceapa si morcovii.Morcovii se taie rondele iar ceapa foarte marunt. Se pun la prajit intr-un vas de ceramica cu putin ulei.Cand...

Tiramisu reţetă cu frisca

In Torturi la 9 Ian 2011

Tiramisu reţetă cu frisca Crema: Se separa ouale.Galbenusurile impreuna cu zaharul se amesteca si se pun pe baie de aburi pana cand se obtine o spuma densa si zaharul s-a topit.Se ia de pe foc si se adauga zaharul vanilat.Frisca se bate si se pune la frigider. Amestecam crema...

Afisate 601 - 630 din 722 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Auzi ceva ce nu ar trebui si habar nu ai daca trebuie sa spui ceva sau sa taci si sa te faci ca nu ai inteles despre ce este vorba.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dovleac, mure si ciocolata

de oanapl 7

ieri la 21:53

Peste rosu(biban rosu) prajit

de Caty 3

ieri la 17:39

Dorada la cuptor

de Caty 3

ieri la 16:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]