diaconta

7

Bucataras
Top-Chef

Baia Mare

Bucataras din 27.07.2010

RETETE722
PRIETENI365
Retete

Pandişpan cu cireşe şi coacăze roşii

In Prajituri la 12 Iun 2011

Pandişpan: Ouale se pun intregi impreuna cu zaharul intr-un vas termorezistent.Se umple o cratita de jumatate cu apa si se pune pe foc sa fiarba.Cand a fiert ,se ia de pe foc si se pune vasul cu ouale si zaharul deasupra cratitei cu apa fierbinte.Se mixeaza sau se bate cu telul pana cand...

Prajitura Noire

In Prajituri la 4 Iun 2011

Punem la topit 100 gr unt.Biscuitii ii sfaramam (eu i-am pus in blender) si ii amestecam cu untul topit. Intr-o tava de chec (e am avut o tava mare de yena si mi s-a umplut),punem o folie de plastic si asezam compozitia de biscuiti,apasand putin cu lingura.Lasam tava la frigider,pana cand...

Placinta cu carne si ciuperci

In Pui la 4 Iun 2011

Din faina,drojdie,ulei si sare  se framanta un aluat cu apa calduta.Se lasa la dospit cam 30 de minute. Pieptul de pui se toaca marunt.Ciupercile se spala si se taie felii mai mari.Morcovul se curata si se razuieste. Intr-o cratita punem putin ulei si punem ciupercile la prajit.Separat...

Dulceata de capsuni reteta

In Dulceata / Gem la 3 Iun 2011

Dulceata de capsuni reteta Capsunii se curata de frunze si se spala.Se pun intr-o cratita si se zdrobesc putin cu blenderul vertical,dar se lasa si bucati mai mari.Gelfixul se amesteca cu 6 linguri de zahar,iar apoi se amesteca cu capsuni.Se pun pe foc si se lasa pana cand fierbe.Se lasa...

Pandispan cu fragute si capsuni

In Prajituri la 29 Mai 2011

Ouale se cantaresc (ce ma amuza faza asta).Faina si zaharul se pun in cantitate egala cu greutatea oualor(de aceea n-am specificat cantitate pentru ele).Ouale mele au cantarit 400 gr,deci am pus 400 gr zahar si 400 gr faina. Se separa ouale.Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si se adauga...

Cozonacul MAMEI

In Dulciuri la 25 Mai 2011

Drojdia se amesteca cu o jumatate de lingurita de zahar,o lingura de faina si putin lapte caldut.Se lasa sa dospeasca.Ouale se mixeaza cu cele trei linguri de zahar.Faina se amesteca cu un praf de sare,se pune drojdia ,zaharul vanilat ,amestecul de oua si se framanta cu lapte caldut.Se pune si...

Dovlecei cu branza

In Mancaruri de legume la 23 Mai 2011

Dovleceii se taie fasii lungi si subtiri (ne ajutam de un curatitor pentru zarzavaturi) si rondele.Se presara putina sare si se lasa sa se inmoaie pret de cateva minute. branza feta se amesteca cu branza de vaca si se adauga marar.Pe fasiile de dovlecel se pune putina branza si se infasoara ca...

Casata

In Dulciuri la 22 Mai 2011

Gelatina se pune la hidratat in sucul de la compot.Piersicile si capsunii se pun separat in blender si se paseaza. vinul cu zaharul,zaharul vanilat si zeama de lamaie se pun la fiert.La urma se adauga si mierea.Se raceste. Piureul de fructe se pune si el sa dea un clocot.Cand s-a racit...

Sos vanatoresc cu ceafa de porc

In Sosuri la 22 Mai 2011

Morcovii se curata si se taie cubulete.La fel si ceapa uscata , cea verde si ardeiul rosu.Telina se razuieste.Ciupercile le-am taiat doar in jumatati. Intr-un vas de lut se pune putin ulei si se pun toate legumele la prajit cateva minute.Apoi se adauga supa de pui si se lasa sa fiarba cu...

Pizza

In Pizza la 21 Mai 2011

Se pune faina intr-un vas(eu am pus cam 200 gr).In mijloc se face un loc in care punem drojdia amestecata cu putin zahar si apa calduta.Lasam pana incepe sa dospeasca drojdia.Apoi adaugam putina sare si framantam cu apa calduta.Spre final adaugam putin ulei si lasam la dospit. Cand aluatul a...

Gâteau au chocolat

In Prajituri la 21 Mai 2011

Ciocolata impreuna cu untul se pune pe bain marine,pana cand se topesc.Se lasa sa se raceasca compozitia ciocolatoasa. Ouale se separa. Peste compozitia de ciocolata se pune faina,mixam si incorporam galbenusurile. Albusurile se bat spuma tare si se adauga zaharul,apoi se adauga...

Mic dejun...gustarica sau poate....cina

In Aperitive / Garnituri la 15 Mai 2011

Se decupeaza un capac la rosii si se scobesc de miez,avand grija sa lasam totusi un perete suficient de gros.Sunca se taie fasiute lungi si subtiri.Se face o omleta la care se adauga ceapa verde.ardei kapia si marar. Se umple interiorul rosiilor cu sunca,omleta si branza feta.Se decoreaza dupa...

Pate de ficat

In Aperitive / Garnituri la 15 Mai 2011

Intr-o tigaie se pune putin unt la prajit,se pun ficateii curatati si se adauga 150 ml apa.Se lasa sa fiarba 10 minute,timp in care se mai intorc  pe ambele parti.Se adauga cateii de usturoi intregi si ceapa taiata bucati mari.Am mai adaugat 100 ml apa si am lasat sa fiarba inca 15...

Chec Regal cu lamaie si mac

In Prajituri la 15 Mai 2011

Untul moale se mixeaza cu zaharul,pana cand acesta se topeste.Se incorporeaza pe rand cele 4 oua.Apoi faina amestecata cu praful de copt si putina sare,iar la urma semintele de mac. Se pune totul intr-o tava de chec tapetata cu faina si se da la cuptor la 180 de grade pentru 40 de...

Mic dejun....cu dovlecel

In Aperitive / Garnituri la 8 Mai 2011

Dovlecelul se taie felii si se presara cu putina sare.Se lasa sa stea pana se inmoaie,apoi se scurge lichidul lasat. Feliile de dovlecel se  trec prin faina,apoi prin ou si pesmet si se prajesc in ulei.Imi place sa folosesc si pesmet,astfel este mai crocant. Dovlecelul pane l-am...

Dovlecei umpluti

In Mancaruri de legume la 8 Mai 2011

Dovleceii ii taiem in doua pe lungime.Scobim miezul si il taiem cubulete,il vom folosi pentru umplutura. Punem putina sare pe dovlecei si ii punem cu scobitura in jos pe o farfurie. Morcovul folosit era fiert deja.Taiem ardeiul si rosiile cubulete. Intr-o cratita punem putin ulei,adaugam...

Supa de gaina ...adevarata

In Supe la 8 Mai 2011

Pentru supa am folosit doar cosul si aripioarele gainii,e suficient pentru o supa. Carnea se spala si se pune la fiert in apa cu sare,la foc foarte mic pentru ca supa sa nu se tulbure.O mai "spumuim" din cand in cand.Se curata si zarzavatul si se adauga la supa. Se mai potriveste...

Inghetata cu Mascarpone si fructe

In Dulciuri la 8 Mai 2011

Piersicile se pun in blender si se paseaza.Capsuni se taie bucati mici,se pun cele doua linguri de zahar,se amesteca si se lasa la frigider. Smantana,laptele evaporat,galbenusurile si zaharul se mixeaza pana se obtine o spuma.Apoi se adauga si mascarponele.Se mai mixeaza pana cand acesta se...

Salata de boeuf

In Salate la 3 Mai 2011

Nu am scris cantitati pentru ca acestea pot fi in functie de cata salata dorim sa facem. Pieptul de pui se fierbe in apa cu sare.Cartofii se fierb in coaja.morcovii se curata si se fierb si ei.Se pot folosi la fel de bine aceste ingrediente din supa de pui. Din ou si ulei se face o...

Pasca cu branza dulce

In Dulciuri la 24 Apr 2011

Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar,putin lapte caldut si o lingura de faina.Se lasa sa dospeasca. Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul si un praf de sare,se adauga vanilia.Untul se topeste.Peste amestecul de oua se pune faina si drojdia.Apoi se framanta punand cate putin lapte caldut...

Tort Alb-Rosu sau...tort de Paste

In Torturi la 24 Apr 2011

Blat:    Se separa ouale.Galbenusurile se mixeaza cu zaharul,putina sare.Pastram doua linguri de zahar pentru albusuri.Se adauga pe rand apa si uleiul.Apoi aromele,vanilie si lamaie.Albusurile se bat spuma tare si se adauga cele doua linguri de zahar. Faina se amesteca cu...

Oua vopsite in mod traditional

In Aperitive / Garnituri la 19 Apr 2011

De preferat este sa se foloseasca oua cu coaja albe,desi este stiut ca acestea au coaja mai subtire. Ouale se degreseaza  bine.Frunzele culese pentru aceasta operatiune trebuie sa aiba o forma cat mai placuta,deoarece modelul va ramane imprimat pe ou. Ar fi bine sa pastrati si un dres...

Copanele de pui cu cartofi si rozmarin

In Pui la 17 Apr 2011

Pulpele se spala,se sterg cu un prosop,se condimenteaza.Se face un amestec din mustar,crema de branza si sosul dulce-acrisor.Se pun pulpele intr-un vas termorezistent si se ung cu amestecul de branza si mustar.Se pun morcovii si supa de pui.Se pune si mierea peste pulpe si presaram boabe de...

Momeala pentru Iepuras...sau clatite cu urda si jeleu

In Dulciuri la 16 Apr 2011

Pentru clatite cantitatile sunt orientative.Nu am sa scriu reteta,cred ca e cunoscuta de toata lumea.Mie mi-au iesit vreo 10 clatite subtirele. Urda se amesteca cu zaharul,vanilia,zaharul vanilat,oul,lamaia.La urma se incorporeaza frisca batuta cu smantana. Siropul de la compotul de visine...

Piept de pui cu cascaval

In Pui la 10 Apr 2011

Pieptul de pui se taie felii cat mai subtiri,la fel ca si pentru snitele.Se condimenteaza.Eu le-am lasat pana a doua zi la frigider. Pe fiecare bucata de piept se pune o bucata de cascaval,se ruleaza ca si o sarmaluta si apoi se imbraca cu o felie de bacon. Se pun intr-un vas de yena in...

Prajitura cu cocos si mascarpone

In Prajituri la 10 Apr 2011

Pentru foi: Se amesteca toate ingredientele si se fac doua foi. Crema de cocos: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,dupa ce s-a obtinut consistenta dorita se adauga zaharul cate putin si zaharul vanilat.Se incorporeaza si nuca de cocos,amestecand usor cu o paleta....

Conopida cu trei feluri de branza si piept de pui

In Salate la 3 Apr 2011

Conopida se spala,se desface buchetele si se pune la fiert in apa cu putina sare.Cand este fiarta se strecoara si se lasa sa se raceasca. Branza de vaca se amesteca cu telemeaua razuita,2 linguri de smantana si marar. Pieptul de pui se condimenteaza,se prajeste pe gratar si se presara cu...

Salata de primavara

In Salate la 27 Mar 2011

Pentru modul de preparare nu-i cine stie ce de spus. Ouale se fierb,iar celelalte componente se taie dupa propria imaginatie.Se presara foarte putina sare si ulei de masline. Rezultatul este o salata vesela,gustoasa si foarte rapida.

Flori,fete si ....un tort ciocolatos cu capsuni

In Torturi la 26 Mar 2011

Blat: Se separa ouale.Albusurile se bat spuma tare.Se adauga apoi pe rand cele 5 linguri de zahar si galbenusurile unul cate unul. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua si se incorporeaza amestecand usor cu paleta in spuma de albusuri. Se pune intr-o forma de tort tapetata si se...

Varza timpurie in oala de lut

In Porc la 26 Mar 2011

      Ceapa se curata si se taie marunt.Morcovii curatati si ei se taie rondele.Intr-un vas se pune putin ulei si se adauga ceapa si morcovii.Se lasa putin sa se caleasca.Apoi adaugam boiaua si carnea taiata cuburi.Mai lasam sa se caleasca putin impreuna,adaugam sare si...

Afisate 571 - 600 din 722 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Auzi ceva ce nu ar trebui si habar nu ai daca trebuie sa spui ceva sau sa taci si sa te faci ca nu ai inteles despre ce este vorba.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dovleac, mure si ciocolata

de oanapl 7

ieri la 21:53

Peste rosu(biban rosu) prajit

de Caty 3

ieri la 17:39

Dorada la cuptor

de Caty 3

ieri la 16:35

Tarta cu zmeura si ciocolata de post

de Rocsi 9

pe 16.11 la 20:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]