Pentru cei care prefera varianta sarata langa cafeluta de dimineata,am pastrat o parte din aluatul fursecurilor pentru aceste cornulete cu branza si sunca.
Compozitia pentru coca este aceeasi ca si pentru fursecurile trandafir,adica am pastrat o parte din coca pentru niste cornulete sarate.
Drojdia de amesteca cu o lingurita de zahar,putin lapte caldut si o lingura de faina si se lasa sa dospeasca.
Untul moale se amesteca cu cele patru galbenusuri,adaugate pe rand.Mai adaugam si cate o lingura de faina pentru ca untul sa nu capete aspectul branzos.Adaugam si laptele batut,o parte din faina si drojdia si putina sare.
Apoi se adauga restul de faina si se framanta cu lapte caldut.
Cantitatea de faina este orientativa,se pune atat cat sa se obtina consistenta dorita,adica un aluat nici prea tare dar nici foarte moale.
Se framanta aluatul cam 15 minute,spre final se adauga si putin ulei.Aluatul este suficient framantat cand se desprinde de peretii vasului.Se lasa la dospit in jur de o ora.
Pentru umplutura am razuit telemeaua,am amestecat-o cu sunca taiata cubulete si marar.
Pentru un aspect placut,ungem cornuletele cu galbenus de ou si presaram cascaval razuit.
Lasam la cuptor 30 de minute.
Sunt la fel de bune calde sau reci.