E prima data cand fac orezul asta,nu ca ar fi fost cazul la cat sunt de salbatica si fara el.Dar mi-a placut ,mai ales in combinatie cu sosul delicios cu carne de vitel.
Intotdeauna mi-a placut carnea de vitel gatita cu sos cu multa ceapa si morcov,doua ingrediente la care nu ma zgarcesc daca-i vorba de carne de vita.
Se curata ceapa si morcovii.Morcovii se taie rondele iar ceapa foarte marunt.
Se pun la prajit intr-un vas de ceramica cu putin ulei.Cand s-au inmuiat bine se pune carnea spalata si taiata bucati.
Se lasa si carnea sa se prajeasca putin,se pune sarea si boabele de piper,rozmarinul taiat marunt,se acopera cu apa si se lasa la fiert acoperind vasul cu un capac.
Este stiut ca,carnea de vita se fierbe mai greu,deci nu pot sa precizez un timp de fierbere.Eu am fiert-o cam 40 de minute.
Cand este aproape fiarta se adauga si sosul de rosii,piperul (macinat de data asta)si inca putin rozmarin .
Orezul l-am preparat dupa instructiunile de pe pachet,am mai adaugat doar cativa morcovei si ardei rosu.