Quiche Lorraine

de diaconta in Aperitive / Garnituri, 26 Feb 2012 | 15226 vizualizari

 

Probabil veti spune ca nu este reteta clasica a acestei tarte.Am preferat pentru umplutura puiul în locul baconului si am adaugat si niste ciuperci.
Delicioasa aceasta tarta considerata un preparat al bucatariei franceze,desi ea îsi are originile în Germania,în regatul Lothrigen,redenumit ulterior de francezi Lorena.
Daca initial pentru aceasta tarta era folosit un aluat de pâine,în timp acesta a suferit modificari,folosindu-se un aluat nisipos din unt si faina.De asemenea,în functie de zone si preferinte,în umplutura s-a adaugat brânza sau, în Quiche alsacienne ceapa.
Dar indiferent de ce vom adauga în umplutura,alaturi de bacon,oua si smântana,rezultatul va fi la fel de spectaculos.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluatul de tarta:
  • 350 gr faina
  • 175 gr unt
  • Un ou
  • 3 linguri apa rece
  • Sare
  • Pentru umplutura:
  • Un piept de pui
  • 500 gr.ciuperci pleurotus
  • 2 oua+2 galbenusuri
  • 300 gr smantana
  • Ardei kapia rosu
  • Ulei
  • 150 gr cascaval
  • Marar si patrunjel verde
  • Sare,piper,nucsoara,usturoi granulat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Quiche Lorraine:

Pregatim mai intai aluatul pentru tarta.

Cernem faina si punem o lingurita de sare si putin piper.Untul rece taiat bucati il punem peste faina si amestecam repede cu varfurile degetelor pana cand obtinem o compozitie asemanatoare pesmetului.Adaugam oul,apa si framantam un aluat.Framantam doar pana obtinem un aluat omogen.Invelim aluatul cu o folie si lasam la frigider 30 de minute.

Pieptul de pui il taiem bucati si il condimentam,apoi il prajim pe gratar.

Ciupercile le spalam,le taiem fasii si le prajim in putin ulei.Lasam pana cand scade tot lichidul lasat de acestea.Condimentam,apoi adaugam si pieptiul de pui si ardeiul kapia rosu.Punem si verdeata.

Scoatem aluatul de la frigider,intindem o foaie rotunda de dimensiunea tavii in care coacem tava,avand grija sa ramana aluat pentru a imbraca si marginile tartei.Punem foaia in tava tapetata,acoperim cu o hartie de copt punand deasupra hartiei boabe de fasole,pentru a evita ca foaia sa creasca.Punem in cuptorul preincalzit aproximativ 15 minute.Scoatem tava si punem si umplutura peste foaie.

Ouale le batem cu smantana .Razuim cascavalul.Peste umplutura punem cascavalul si apoi ouale amestecate cu smantana.Punem din nou la cuptor si lasam pana cand umplutura se incheaga si se rumeneste putin deasupra.

Este la fel de buna calda dar si rece.As zice ca e minunata pentru un picnic la iarba verde,dar pentru asta va trebui sa mai asteptam putin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche Lorraine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 600 lei
1299.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (86)

Oana 1

29.02.2012, 21:58

Vai ce bine arata! delicioasa!

diaconta 1

29.02.2012, 22:07

Oana chiar c-a fost

MIUTA 1

06.03.2012, 16:30

Excelenta!!!
Arata foarte,foarte bine si cred ca a fost un deliciu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu carne tocata, ciuperci si cascaval