Somon în sos de smântânã

de diaconta in Somon, 11 Mar 2012 | 6557 vizualizari

 

Cu siguranta e o reteta pe care cei care ma cunosc ,nu s-ar fi asteptat s-o vada postata de mine.Recunosc însa ca nu am reusit sa manânc,dar a fost apreciata de musafirii chemati în ajutor,asa cum a fost si de nepoata mea care mi-a dat reteta.

 

INGREDIENTE

  • O bucata file de somon
  • 200 ml vin alb sec
  • 4 linguri smantana
  • sare,piper
  • pudra de usturoi
  • pudra de ghimbir
  • o crenguta de rozmarin
  • lamâie
  • ulei de masline
  • marar si patrunjel verde  
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon în sos de smântânã:

Spalam somonul  apoi il stergem cu un servetel absorbant.Ungem cu ulei de masline si condimentam.

Punem vinul la fiert intr-o cratita.Lasam pana cand scade la jumatate.Adaugam smantana si lasam sa fiarba pana cand sosul de ingroasa.Punem si zeama de lamâie.Apoi adaugam verdeata.

Punem somonul intr-un vas de ceramica si turnam sosul peste el.Punem la cuptor pentru 15-20 de minute.

Se serveste cald.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon în sos de smântânã" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cuiburi de somon aromate cu arpagic verde