Muşchi de viţel în vas de lut

de diaconta in Vita, 1 Apr 2012 | 9136 vizualizari

 

Imi era dor de o carniţă ce viţel suculenta şi bine făcută. Imi place sosul cu multă ceapă şi morcov la carnea de vită.In vasul de lut s-a facut foarte bine.A fost un deliciu pentru o zi mohorâtă,dar cu multe calorii,dar voi avea ocazia să le consum în zilele care urmează.

 

INGREDIENTE

  • Un muschiulet de viţel cam 400 gr
  • 3 buc ceapa uscata mai mari sau 4 mai mici
  • 3 morcovi
  • O radacina patrunjel
  • Ulei
  • Sare,piper,nucsoara,boia de ardei
  • Foi de dafin
  • 100 ml suc de rosii
  • ½ lingurita pudra de chilly
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muşchi de viţel în vas de lut:

Muschiuletul de vitel se taie felii cam de un centimetru grosime.

Ceapa,morcovii si patrunjelul se curata si se taie.Ceapa mai marunt,morcovii si patrunjelul rondele.

Intr-o cratita punem putin ulei si punem ceapa,morcovii si patrunjelul.Le calim pana cand ceapa devine sticloasa.Adaugam bucatile de carne si mai lasam putin sa se prajeasca si ea.Condimentam,punem apa suficienta ca sa nu mai fie nevoie sa adaugam pana cand fierbe carnea.

Punem foile de dafin si transferam amestecul in vasul de lut.Punem vasul in cuptor si lasam sa fiarba cu capac cam o ora si jumatate.

Adaugam sucul de rosii si lasam vasul fara capac cam jumatate de ora.

Carnea de vitel va fierbe mai greu.

Va rezulta un sos foarte consistent la final,iar carnea va fi foarte frageda.

Am servit cu cartofi gratinati si salata pickles.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muşchi de viţel în vas de lut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

diaconta 1

04.04.2012, 09:44

Asa este Cristina,doar ca nu-i de mancat prea des "deliciul" asta

Denissa 1

06.04.2012, 22:18

delicios. nu vii pe la noi sa ne faci si noua delicii din astea????

diaconta 1

06.04.2012, 22:37

Dena,vin la voi cu drag,dar sunt convinsa ca si tu faci delicii de astea

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de vitel in crusta aromata