Imi era dor de o carniţă ce viţel suculenta şi bine făcută. Imi place sosul cu multă ceapă şi morcov la carnea de vită.In vasul de lut s-a facut foarte bine.A fost un deliciu pentru o zi mohorâtă,dar cu multe calorii,dar voi avea ocazia să le consum în zilele care urmează.
Muschiuletul de vitel se taie felii cam de un centimetru grosime.
Ceapa,morcovii si patrunjelul se curata si se taie.Ceapa mai marunt,morcovii si patrunjelul rondele.
Intr-o cratita punem putin ulei si punem ceapa,morcovii si patrunjelul.Le calim pana cand ceapa devine sticloasa.Adaugam bucatile de carne si mai lasam putin sa se prajeasca si ea.Condimentam,punem apa suficienta ca sa nu mai fie nevoie sa adaugam pana cand fierbe carnea.
Punem foile de dafin si transferam amestecul in vasul de lut.Punem vasul in cuptor si lasam sa fiarba cu capac cam o ora si jumatate.
Adaugam sucul de rosii si lasam vasul fara capac cam jumatate de ora.
Carnea de vitel va fierbe mai greu.
Va rezulta un sos foarte consistent la final,iar carnea va fi foarte frageda.
Am servit cu cartofi gratinati si salata pickles.