Muşchi de viţel în vas de lut

de diaconta in Vita, 1 Apr 2012 | 8850 vizualizari

 

Imi era dor de o carniţă ce viţel suculenta şi bine făcută. Imi place sosul cu multă ceapă şi morcov la carnea de vită.In vasul de lut s-a facut foarte bine.A fost un deliciu pentru o zi mohorâtă,dar cu multe calorii,dar voi avea ocazia să le consum în zilele care urmează.

 

INGREDIENTE

  • Un muschiulet de viţel cam 400 gr
  • 3 buc ceapa uscata mai mari sau 4 mai mici
  • 3 morcovi
  • O radacina patrunjel
  • Ulei
  • Sare,piper,nucsoara,boia de ardei
  • Foi de dafin
  • 100 ml suc de rosii
  • ½ lingurita pudra de chilly
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muşchi de viţel în vas de lut:

Muschiuletul de vitel se taie felii cam de un centimetru grosime.

Ceapa,morcovii si patrunjelul se curata si se taie.Ceapa mai marunt,morcovii si patrunjelul rondele.

Intr-o cratita punem putin ulei si punem ceapa,morcovii si patrunjelul.Le calim pana cand ceapa devine sticloasa.Adaugam bucatile de carne si mai lasam putin sa se prajeasca si ea.Condimentam,punem apa suficienta ca sa nu mai fie nevoie sa adaugam pana cand fierbe carnea.

Punem foile de dafin si transferam amestecul in vasul de lut.Punem vasul in cuptor si lasam sa fiarba cu capac cam o ora si jumatate.

Adaugam sucul de rosii si lasam vasul fara capac cam jumatate de ora.

Carnea de vitel va fierbe mai greu.

Va rezulta un sos foarte consistent la final,iar carnea va fi foarte frageda.

Am servit cu cartofi gratinati si salata pickles.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muşchi de viţel în vas de lut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

diaconta 1

04.04.2012, 09:44

Asa este Cristina,doar ca nu-i de mancat prea des "deliciul" asta

Denissa 1

06.04.2012, 22:18

delicios. nu vii pe la noi sa ne faci si noua delicii din astea????

diaconta 1

06.04.2012, 22:37

Dena,vin la voi cu drag,dar sunt convinsa ca si tu faci delicii de astea

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Costita de vitel la cuptor