Pentru azi un desert simplu,dar uimitor de bun.Duminica minunata!!!!
Pentru crusta:
Pentru crema de brânză:
Pregatim mai intai crusta.Topim ciocolata rupta bucati impreuna cu untul.Sfaramam biscuitii,eu am folosit robotul.Turnam amestecul de ciocolata cu unt peste biscuiti si amestecam.
Punem compozitia de biscuiti in tava de tarta pe care am uns-o cu putin unt,o asezam cu o lingura,sa nu ramana goluri,apoi nivelam cu ajutorul unui pahar.
Punem tava la frigider pentru 30 de minute,timp in care preparam crema.
Punem intr-un bol branza,zaharul,iaurtul ,amidonul,ouale batute si mixam la viteza mica amestecul.Adaugam esenta de vanilie,coaja si zeama de lamaie si putina scortisoara.
Punem 2/3 din amestecul de branza in tava peste blatul de biscuiti.
Topim ciocolata impreuna cu untul.Lasam sa se raceasca putin,apoi punem crema de branza cate putin in ciocolata(nu invers).Amestecam sa obtinem o compozitie omogena.
Punem crema de ciocolata intr-un pos cu un varf stea.Introducem varful in crema de branza si strangem pana cand vedem ca se formeaza dedesupt o biluta.Lasam si deasupra un „banut” ciocolatos.
Puteti sa le puneti dupa cum doriti,vom obtine astfel acele bilute ciocolatoase.
Incalzim cuptorul la 160 de grade (in etapa asta ar fi trebuit pusa o tava cu apa in cuptor pentru a se forma abur,eu am uitat),punem tava in cuptor pentru aproximativ o ora.E util sa verificati.E gata cand compozitia devine destul de ferma.
Lasati tava in cuptor cupa ce inchideti focul,pana cand se raceste.Apoi o lasati la frigider cateva ore.
Se poate servi simpla pudrata cu zahar,sau cu un sos de ciocolata,ori de fructe.